"Şapkadan Artık Tavşan Çıkmaz"

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Kanal A televizyonunda soruları yanıtladı.

Bakan Ergin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın “Partiler kapatma davasını hissederler” şeklindeki sözlerine tepki gesterdi.

Sadullah Ergin, "Bir daha bu şapkadan tavşan çıkmaz, yürüyen atın başına vurulmaz" diye konuştu.

Kanadoğlu'na: Kendi meşruiyetine baksın

Ergin, cumhurbaşkanı seçiminde 367 şartının mimarı olan askere sivil yargı yolu açan düzenleme ve AK Parti’nin yapmayı planladığı anayasa değişikliklerine sert çıkışlarıyla gündeme gelen Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nu eleştirdi.

Ergin, “Kendisi emekli bir yargı mensubu, parlamentoda meşruiyetin kaynağında o yok, meşruiyetin kaynağı millettir. O önce kendi meşruiyetine baksın” dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ne demişti:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Yargıtay Birinci Hukuk Dairesi Onursal Başkanı Orhan Uzgören için Yargıtay'da düzenlenen cenaze töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken bir gazetecinin, AK Parti hakkında yeni bir kapatma davası açılacağı yönünde iddialar bulunduğunu hatırlatması üzerine, her parti hakkında soruşturmanın mümkün olduğunu, soruşturmaların gizli yürütüldüğünü söyleyerek, , Her parti için kapatma davası açılıp açılmayacağı kendi fiilleriyle ölçülür. Bunu partiler zaten hisseder demişti. 

Editör: TE Bilişim