Sabit Ücret Kalkmayacak

Şehir içi telefon görüşmelerinin rekabete açılması dolayısıyla  düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşan Binali Yıldırım, “Her hizmetin bir bedeli var. Bugün yine  gazetelerde gördüm. 'Sabit ücret kalksın' diyorlar. Kalkmaz. Sabit ücretin adı  değişiyor, başka şekilde alınmaya devam ediliyor, çünkü sabit ücret bir alt  yapının hazır tutulmasının bedelidir." dedi.

Yıldırım sabit ücretin dünyada olduğu gibi Türkiye'de de var olduğunu ve var olmaya  devam edeceğini söylerken, "söylediklerimizin akla bilime uygun olarak söylenmesi gerekir" diye ekledi.

Yıldırım, altyapıyı ve iletişimin kalitesini ihmal ederek rekabetin  olamayacağına işaret ederek, 2004 yılından bu yana iletişimde hem kapsama alanı,  hem de fiyat bakımından Türkiye'de çok önemli mesafeler alındığını bildirdi.

Alternatif Oluşturmaktan memnunuz

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yıldırım, bir  gazetecinin,”Gördüğümüz kadarıyla kimse mutlu değil” şeklindeki yorumu üzerine,  “Ben öyle bir şey görmedim. Biz yaptığımız her şeyden mutluyuz. Mutsuz olduğumuz  hiçbir işin altına imza koymayız. Bu uygulama önemli bir adımdır ama, bu bugünden  yarına olacak bir iş değildir” dedi.
 
Yıldırım, uygulamanın bugün başladığını, Telekom ile uzak mesafecilerin  bir araya gelerek sözleşme imzalayacaklarını anlattı.
        
Yasal düzenlemenin tamamlandığını, bundan sonra uygulamaya yönelik  çalışmaların yapılacağını ifade eden Yıldırım, alternatif oluşturmanın rekabeti  doğuracağını söyledi.
        
Yıldırım, “Şimdi kapıyı araladık, şartların iyileştirilmesi, karşılıklı  şirketlerin ilişkileriyle ilgili bir şeydir. O konuda da düzenleyici kurumun  kıstasları vardır” dedi.
        
Uygulamanın şu anda yasal olarak başladığını belirten Yıldırım,  “Kuruluşlar size gelip abone yapmak isteyecekler. 30 tane işletme var hangisini  isterseniz ondan alacaksınız” diye konuştu.(aa)

Editör: TE Bilişim