"Küresel Güç Türkiye"

Türk işadamları da artık dünyanın en etkin diasporalarından biri olma yolunda...

Türkiye'nin küresel bir güç haline geldiğinin somut göstergesi olarak nitelendirilen "Dünya Türk Girişimciler Kurultayı" sona erdi.

Dünya Türk Girişimcileri Kurultay'ı, kendi alanlanında birer dünya markası haline gelmiş çok sayıda Türk işadamı, yönetici ve sanatçıyı 2 gün süreyle İstanbul'da biraraya getirdi.

Kürşat Tüzmen, Kurultay'ın sonunda, "Küresel Güç Türkiye" hedefine ulaşmada önemli bir birlikteliğin sağlandığını belirtti.

Tüzmen, "Şu anda biz bir sancı yaşıyoruz. Bu sancı bölgesel güçten küresel güce geçme sancısıdır. Türk diasporasının dışarıda kendisini ciddi bir şekilde göstermesi için bence artık altyapı çalışmaları tamamlanmıştır." dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, "Neden biz dünyanın diğer diasporaları gibi etkin olamıyoruz" sorusuyla yola çıktıklarını hatırlatarak, bugün gelinen noktada bu amaca ulaşmak için gerekli kurumsal yapının oluşturulduğunu söyledi.

Dünya Türk İş Konseyi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Muhtar Kent de, Türkiye'nin dünyadaki imajını daha yükseklere taşımak için çok çalışılması gerektiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim