ı Palmali Shipping şirketine bağlı bazı gemilere şirketin borçlarından dolayı bankalarca el konmuştu. Malta bandıralı Şevket Ali Ekberova (Shovket Alekperova) gemisinde bulunan ve Independent Türkçe'ye ulaşan Aziz Badirov adlı çalışan, yaşadıkları zorlukları anlattı.

Edinilen bilgilere göre işlerin kötü gitmesi üzerine çoğu Ruslardan oluşan kaptan gibi üst düzey personel gemiyi bırakıp ülkelerine döndü. Gemiyi terk etmeyen Badirov dahil olmak üzere sekiz Azerbaycanlı gemici kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Azerbaycanlı gemicilerin gemi terk etmemelerinin nedeni ise paralarını almamış olmaları. "Ben geçen 18 Aralık'tan beri gemideyim" diyen Badirov, şunları anlattı:

Bunun yedi ayı Zeytinburnu açıklarında geçti. 12 ay boyunca paramı alamadım. Gemide en az süredir olan benim. 15 - 16 aydır gemide olan var. Mübariz Bey tutuklanınca gemiler, ortada kaldı. Sadece Zeytinburnu açıklarında bizim kaldığımız gemiyle birlikte altı gemi var. Borçlar olduğundan gemicilerin paraları ödenmiyor. Kaptan kaçtı. Aylardır ayağımız toprağa değmedi. Mahkeme yaklaşınca kumanya veriyorlar sonra vermiyorlar. Az bir kumanya ile idare etmeye çalışıyoruz. Dolaplar tamtakır. Sabun yok, meyve yok.

Badirov, kumanyanın bitmek üzere olduğunu belirterek; “Üç gündür dolap tamtakır. Yediğimiz yemek mercimek ve makarna. Gelecek kumanyayı bekliyoruz. Meyve yok. Deterjan ve temizlik malzemeleri de yok. Paramız yok.”

Annesini, babasını bir yıldır göremediğini söyleyen Badirov, "İçimizde evli ve çocuğu olanlar var. Ülkemizden uzakta bir geminin içinde unutulduk. Bize yardım edilsin. Alacaklarımızın alınmasında yardımcı olunsun, kumanya gönderilmesi sağlansın" diye konuştu.

Bu arada konuyla ilgili olarak bilgi almak üzere Palmali Shipping'in basın sorumlusuna başvurduk. Ancak haberin yazım sürecinde bilgi gelmediği için görüşlerine yer veremedik.

Kaynak: Independent Türkçe

Editör: TE Bilişim