İstihdam Paketinin Detaylarını Anlattı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer 120 bin kişiye iş sağlayacak istihdam paketinin detayları konusunda bilgi verdi. İstihdam Paketi çerçevesinde 120 bin kişiye doğrudan iş sağlayacak olan düzenleme, hizmet satın alınacak firmalar üzerinden yapılacak.

Pakete ilişkin detaylar veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, bu kişilerin İl İstihdam Kurullarınca belirleneceğini söyledi. Ömer Dinçer TRT-2'de yayınlanan İş Günü programında istihdam paketine ilişkin sorularını yanıtladı.

120 bin kişiye doğrudan istihdam oluşturacak paketin maliyetinin, 1 milyar lira olduğunu ifade eden Dinçer, bu miktarın İşsizlik Fonu'ndan karşılanacağını söyledi.

Dinçer, ağaç dikimi ve okulların onarımı gibi toplum yararına çalıştırılacak kişilerin belirlenmesindeki kriterlere de açıklık getirdi.

Ömer Dinçer şunları söyledi: "Onları kamu yöneticileri olarak biz seçmeyeceğiz. kamuya da istihdam sağlamak amacıyla kimseyi almayacağız. Süreç daha çok hizmet alma yöntemiyle yürütülecek. Hizmet alacağımız firmalar üzerinden insanlarımıza iş imkanı sağlamaya çalışacağız. Dolayısıyla o süreç, yerel aktörlerin karar vereceği bir unsur. Bu uygulamayı biz daha çok Valiliklerimizin başkanlığındaki İl İstihdam Kurulları ve o kurulların yürüteceği süreçle yürüteceğiz."

Ömer Dinçer ayrıca, Sendikalar Yasası'na ilişkin düzenlemenin de bu yıl çıkarılacağı sinyalini verdi.

Editör: TE Bilişim