İnternette Tek Fiyat

Türk Telekom, bugün başlattığı yeni tarifesi ile daha önce 1 Mbps hızında sunduğu erişim hizmetini sekiz katı hızına çıkararak, yaklaşık aynı fiyattan  sunmaya başladı.

Kurum, bugün yaptığı toplantıda 8 Mbps hızında internet erişimini tek tarifede topladığını açıkladı.

Yeni tarifeye göre daha önce 1 Mbps bağlantı hızını 4 GB, 6 GB ve sınırsız kota seçenekleri ile sunan Türk Telekom, yeni tarifesinde bu bağlantı hızını 8 Mbps'e çıkarıyor.

Belirlenen yeni toptan satış tarifesine göre Türkiye'deki Internet Servis Sağlayıcılar'ın (ISS) daha yüksek hız ve daha uygun fiyatla hizmet sunabileceği belirtiliyor.

Yeni fiyatlar

Toplantıda konuşan Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, yeni 8 Mbps hızı için fiyatların ISS'lerin daha önceki kar marjları ile orantılı hesaplandığında yaklaşık olarak şu seviyelerde oluşacağını söyledi:

Aylık Kota       Eski 1 Mbps Fiyatı       Yeni 8 Mbps fiyatı

4GB                     26.8 TL                            29 TL

8GB                     36   TL                             39 TL

Sınırsız                46    TL                            49 TL

Fiyatlara tüm vergilerin dahil olduğunu söyleyen Demircan, sınırsız kota seçeneğinin ise isminden anlaşılacağı gibi sınırsız olmadığını, kullanıcılar tarafından suistimalini engellemek için aylık 15 GB'lık bir kota ile sınırlandırıldığını da açıkladı.

Demircan bu sınırın ay içerisinde aşılması durumunda, kullanıcının internet erişimin kesilmeyeceğini fakat 512 Kbps hızına düşürüleceğini de sözlerine ekledi.

Hedef yüzde 85

Toplantıda konuşan Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer, kurumun toplam müşteri sayısının 6 milyon kişiye ulaştığını ve yapılan çalışmalar ile bu sayının yaklaşık 80'inin 4 Mbps'nin üstünde bir hıza ulaşabilecek durumda olduğunu söyledi.

Dinçer konuşmasına şöyle devam etti:

"Müşterilerimizin yüzde 85'ini aşan bir kesimine 8 Mbps  ve üzeri hızları vermeyi hedefliyoruz. 8  Mbps'ye kadar hizmet alacak olan abonelerimiz toplam abonelerin yaklaşık yüzde  75'ini oluşturuyor. 8 ve üstü hızlardaki, 32 Mbps'ye kadar hizmet alacak grup da  yüzde 25'i oluşturuyor. Müşterilerimizin yaklaşık yüzde 55'i 4-8 Mbps arasındaki  hızdan yararlanabilecek durumda."

2008'de 2bin 600 kişiye istihdam

Türk Telekom'un teknolojik altyapısına ilişkin bilgiler de veren Dinçer, son 3 yılda 3,7 milyar lira yatırım yaptıklarını ve geçen yıl 2 bin 600  kişiyi işe aldıklarını belirtti.

2008'de konsolide yatırım miktarlarının 1 milyar 750 milyon liraya ulaştığını, söyleyen Dinçer bu  yıl da grup olarak konsolide yatırım miktarlarını yaklaşık 2 milyar lira olarak  hedeflediklerini kaydetti.

Editör: TE Bilişim