IMF ile Görüşmelere Kısa Ara Verilecek

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF ile görüşmelerde bazı noktalarda henüz çalışmaların bitirilemediğini ifade ederek, "Onun için kısa süre ara verilecek." dedi.

Şimşek, Merkez Bankası'nın verdiği kokteylde, gazetecilerin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile ilişkilere yönelik sorularını yanıtladı.

Hazine Müsteşarlığının "yürütülen görüşmelerde birçok konuda genel hatlarıyla mutabakat sağlandı" şeklindeki açıklamasının gelinen noktayı gösterdiğini belirten Şimşek, şöyle dedi: "Davos'ta ben görüşmelere devam edeceğim. Dolayısıyla önümüzdeki dönem dediğimiz, önümüzdeki haftalar, günler. O şekilde algılanmasında fayda var. Bazı noktalarda henüz çalışmaları bitiremediğimiz için işte kısa bir süre ara verilecek. Ondan sonra da tekrar o kalan unsurlar üzerinde fikir ayrılıkları giderildikten sonra tekrar belli bir noktadan devam edilecek."

Fikir ayrılıkları devam eden noktaların sorulması üzerine Şimşek, devam eden müzakerelerin içeriğine ilişkin konuşmayacağını söyledi.

Şimşek, "Niyet mektubu seçim sonrasına mı bırakılacak?" şeklindeki soruyu, "Böyle bir eğilim bulunmuyor. Seçim odaklı bir yaklaşım söz konusu değildir." şeklinde cevaplandırdı.

Editör: TE Bilişim