"Hastalığın Riski Aşınınkinden Fazla"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, domuz gribinden ölenlerin sayısının 80'e yaklaştığını belirterek, çok sayıda kişinin de yoğun bakımda ya da solunum cihazına bağlı bulunduğunu söyledi.

Aşı ile ilgili sadece Türkiye'de değil, Avrupa ülkelerinde de dedikodular çıktığını ifade eden Akdağ, "Bilim adamlarımızın ortak görüşü ile aşı kararı verildi, biz bu hizmeti vatandaşımıza sunduk, Türk halkı kendisine verilen fırsatı kullanacaksa kullanır ama kulllanmazsa da saygı duyarız" dedi.

Recep Akdağ, bugüne kadar 300 binin üzerinde kişiye domuz gribi aşısı yapıldığını ve hiçbirinde ciddi bir yan etkiye rastlanmadığını bildirdi.

Bakan Akdağ şunları söyledi:
"Aşı güvenli bir aşıdır, bu hususda bilim çevrelerinin düşüncesi artık kesinleşmiş durumdadır, ama her aşı gibi her ilaç gibi, her biyolojik madde gibi onun da yan etkileri var, bu yan etkilerle hastalığı geçirmenin risklerini karşılaştırdığımızda hastalığı geçirmenin risklerinin kıyaslanamayacak kadar yüksek olduğunu görüyoruz. Nitekim 300 binin üzerinde insanımıza aşı yapılmış ve bugüne kadar çok önemli bir yan etki görülmemiştir . Oysa Türkiye'de şu ana kadar 80'e yaklaştı hayatını kaybeden vatandaşımız var kamuoyu daha çok bu rakamı biliyor ama bunun arkasında hastanelerde yatan çok sayıda vatandaşımız yoğun bakım gerektiren çok sayıda vatandaşımız solumun desteği gerektiren çok sayıda vatandaşımız var."

Editör: TE Bilişim