"Eylem Yasal Değil"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekel işçilerinin eylemenin amacını aştığını ve hükümet aleyhine bir kampanyaya dönüştüğünü söyledi.

Muhalefetin ve bazı aşırı uçların eylemi istismar ettiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, işçilere sözleşmeleri imzalamaları ve eylemi sonlandırmaları çağrısında bulundu.

Başbakan Erdoğan yapılan eylemin yasal olmadığını belirterek, "Demokratik davranışımızı Şubat ayı sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu ay sonu 4-C ile ilgili işlem bittikten sonra, yasal olan adım neyse artık bu adımı atacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis Grubu’nda, TEKEL işçilerine ortalama 40 bin lira kıdem ve ihbar tazminatı ödendiğini, buna rağmen, Türk-İş önünde eylem yapan TEKEL işçilerinin "bir simidi paylaşıyoruz" diye acitasyon yaptığını söyledi.

Erdoğan, 4-C kapsamında işe devam edenlerin, kıdem tazminatı alacak şekilde süreci düzenleme sözü verdiklerini hatırlattı.

Bu süreçte sendikaların dürüst davranmadığını kaydeden Erdoğan, işçilerden olumlu yaklaşım bulamadıklarını kaydetti.

Başbakan, "Çünkü olay ideolojik grupların, aşırı uçların istismarına dönüşmüştür. Oradaki belli bir grup da bu oyunun içinde, bu tuzağa düşmüş vaziyette ve TEKEL işçilerin eylemi tamamen amacını aşmıştır. Amaç hak arayışı değil, hükümete karşı aleni bir kampanyaya dönüşmüştür." dedi.

Muhalefetin tavrını da eleştiren Erdoğan, "CHP bu işçi kardeşlerimizi istismar ediyor, MHP istismar ediyor" şeklinde konuştu.

İşçilere de seslenen Başbakan Erdoğan, "Kamuda çalışmaya devam etmek isteyen arkadaşlarımız gitsinler sözleşmelerini imzalasınlar. Eylemdeki işçi arkadaşlarım da eylemlerini artık sonlandırarak, evlerine dönmeleri çağrısında bulunuyorum." dedi.

Editör: TE Bilişim