Erdoğan'dan Sarkozy ve Merkel'e Tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa ve Almanya liderleri Sarkozy ve Merkel'in Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine yönelik olumsuz açıklamalarını, seçim mesajı olarak niteledi.

Polonya'nın başkenti Varşova'ya resmi ziyaret gerçekleştiren Erdoğan, "Bunlar talihsiz açıklamalar. Şık olmuyor, dürüst olmuyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Polonya Başbakanı Donald Tusk, başbaşa ve heyetler arası görüşmelerden sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Erdoğan, Tayyip Erdoğan, AB sürecine yönelik fasıllar konusunda Türkiye'nin derslerini iyi çalıştığını söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu: "Fasıllar bitmeden 'bizi alın' demiyorum. AB üyesi 27 ülkenin bir çoğundan fazla AB müktesebatı yerine getirmiş bir ülkedir. Ekonomi, demokrasi, özgürlükler çok daha iyi bir noktadadır. Şimdi tabi Avrupa Parlamentosu'yla ilgili mesajları, Almanya kendi seçimiyle ilgili. Bunlar şık olmuyor. Bunu düzeyli, dürüst yapmak lazım. Bu tür mesajlar benim halkımın sürece bakışını olumsuz etkiliyor. Bu liderlere bakışı da olumsuz etkiliyor. Bayan Merkel'in, Sarkozy'nin avukatlığını yapacak değiliz. Burada Türkiye üzerinden siyaset yapanlara yöneliktir."

Editör: TE Bilişim