Erdoğan-Obama Görüşmesi

Ve beklenen görüşme gerçekleşti...

Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile yaklaşık 45 dakika görüştü.

İki ülkenin Dışişleri Bakanlarının da katıldığı görüşmede, Türkiye Ermenistan ilişkilerindeki son durum ve İran’ın nükleer programı masadaydı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barak Obama kritik görüşme öncesinde ’’Nükleer Güvenlikte Ulusal Atom Enerji Ajansı’nın Rolü’’ konulu çalışma yemeğinde biraraya geldi.

Erdoğan, Obama ile aynı masada yan yana oturdu.

Ardından iki lider, Nükleer Enerji Zirvesi’nin yapıldığı merkezde, 15 dakika olarak planlanan ancak 45 dakika süren görüşme yaptı.

Görüşmeye, iki ülkenin Dışişleri Bakanları Ahmet Davutoğlu ile Hillary Clinton da katıldı.

Ermenistan ve İran başta olmak üzere bir çok konunun ele alındığı görüşmede, Erdoğan, Obama’ya Türkiye’nin Kafkasya ve Ortadoğu’da barışın tesisi için yaptığı çalışmaları aktardı.

Görüşmede Dışişleri Bakanları Clinton ve Davutoğlu’nun Kafkasya bölgesiyle ilgili sürdürdükleri çalışmaların devamı için mutabakata varıldı.

Erdoğan, Obama’ya İran’ın nükleer programı konusundaki görüşlerini de iletirken, ABD Başkanı da Türkiye’nin diplomasi ve barışa yönelik çalışmalarını takdirle izlediklerini kaydetti.

Obama, çözüme ulaşmak ve ilerleme kaydetmek için Türkiye’nin devrede kalarak girişim ve çabalarını yapıcı katkısını sürdürmesini istedi.

Diplomatik kaynaklar, görüşmenin çok samimi bir havada geçtiğini, yapıcı ve olumlu olduğunu bildirdi.

Editör: TE Bilişim