Destek Eylemi Tamamlandı
 
ANKARA - TÜRK-İŞ Genel Başkanı Kumlu, ''Yaşadığımız 69 günlük direniş sonrasında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bu emekçilerin hanesine artı, hükümetin hanesine eksi olarak yazılacak'' dedi.

TÜRK-İŞ, DİSK, Türkiye Kamu-Sen ve KESK tarafından ''TEKEL İşçileri Dayanışma Günü'' adı altında düzenlenen destek eylemi tamamlandı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Kumlu, genel merkez önünde işçilere seslenerek, örnek bir dayanışmanın sahnelendiğini belirtti. TEKEL işçileri ve onlara destek vermek için gelenlerle ''bir destan daha yazıldığını'' söyleyen Kumlu, Türkiye'de yıllardır özlenen birlikteliğin burada yaşandığını kaydetti.

Hükümete seslenen Kumlu, şunları söyledi:

''Ey Hükümet, velev ki duymadın, velev ki görmedin, velev ki vicdanına kilit vurdun. Ama uyuyan dev uyandı bir kere, işin zor bundan sonra zor. Çünkü artık insanlar bir kuru ekmeğin lütuf diye sunulmasına isyan ediyor. Çünkü artık insanlar, vergi adaletsizliğine, sefalet ücretine isyan ediyor. Çünkü artık insanlar köle gibi çalıştırılmaya, güvencesiz çalıştırılmaya isyan ediyor.''
Çelebi, TÜRK-İŞ önündeki çadırlara müdahale edilmemesi gerektiğini de söyledi.  

Kumlu'ya Tepki

Bu arada, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Kumlu'nun konuşması sırasında, bazı eylemcilerin, 'söz bitti, sıra eylemde' sloganı atması üzerine, Kumlu, ''Şu anda eylemdeyiz zaten. Eylem yapmıyor muyuz?'' diye sordu. Bunun üzerine eylemciler, ''TÜRK-İŞ göreve, genel greve'' sloganı attı. Kumlu ise ''70 gündür konfederasyon olarak görev başındayız. Şüpheniz olmasın'' şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim