CHP'de Tüzük Değişti

CHP'nin 14. Olağanüstü Kurultay'nda, parti tüzüğünde yapılan değişiklik oy çokluğuyla kabul edildi.

Sheraton Otel'deki kurultayda, program değişikliğinin ardından delegeler tüzük değişikliği hakkındaki görüşlerini dile getirdiler.

Bu kapsamda söz alan eski CHP Milletvekili Sabri Ergül, CHP Genel Başkanı
Deniz Baykal'ın parti içi çalışmalarını eleştirdi.

Atamayla merez Yönetim Kurulu ihdas edilemeyeceğini ifade eden Ergül, tüzükteki bu düzenlemenin yasaya aykırı olduğunu savunarak, ''Böyle bir yetkiye Mustafa Kemal sahip değildi. Örgütünüz sahip ise helal olsun'' dedi.

Ergül, kurultayda program değişikliğine ilişkin, ''hayırlardan oluşan evet'' oyları verildiğini ileri sürerek, ''Gönül isterdi ki bu oylama buradaki gerçek temayülü ortaya çıkarsın. Ama olmadı. Tüzükle, CHP Genel Sekreterliği katiplik düzeyine düşürülmüştür'' diye konuştu.

Tüzük değişikliğinin zamanlanmasını da eleştiren Ergül, değişikliğin yapılacağını, ancak uygulamaya girmesinin Parti Meclisi'ne bırakılacağını belirterek, bu duruma tepki gösterdi. Genel Başkan
Deniz Baykal'ın her zaman başarı vaad ettiğini, ancak bunun gerçekleşmediğini savunan Ergül, ''CHP yüzde 20'lere mahkum mudur?'' diye sordu.

Konuşması sırasında bazı delegeler, Ergül'ü protesto ettiler.

CHP İzmir Milletvekili
Bülent Baratalı da CHP Genel Sekreterinin ''katip düzeyine düşürüldüğü'' iddiasının gülünç olduğunu söyledi.

CHP eski Genel Başkanlarından
Altan Öymen de tüzük hakkında görüşlerini dile getirdi. Tüzük ve program değişikliği sürecini eleştiren Öymen, dışarıya karşı sürekli demokrasi savunması yapan CHP'nin bunu kendi kurultaylarında da uygulaması gerektiğini söyledi. Merkezi yönetimin hakim olduğu bir partinin demokratikliğinin tartışılacağını kaydeden Öymen, sosyal demokrat bir partinin tartışmaya açık olması gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından tüzük değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi.
 

Editör: TE Bilişim