Başbakan: 2010 Sıçrama Yılı Olacak

Başbakan Erdoğan, "Bütün olay bu yılın sonuna kadardır. Evelallah 2010 yılı, tekrar, yeniden sıçrama yılı olacaktır." dedi.

İstanbul'da, Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük çöp gazından elektrik üretimi tesisinin hizmete alınış törenine katılan Başbakan Erdoğan, "Yatırımlar durdu diyerek felaket tellallığı yapanlara en iyi cevap bu tesistir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, törendeki konuşmasının başında İstanbullulara, partisine bir kez daha hizmet etme fırsatı verdikleri için teşekkür etti.

Erdoğan, Kemerburgaz'ın vahşi çöp depolama alanın şimdi modern depolama alanına dönüştürüldüğünü belirterek "bunlar bir aşkın, bir sevdanın ürünüdür" dedi.

"Yatırımlar Durdu Diyenlere Bir Cevap"
Özel sektörle iş birliği yaparak İstanbul'a kazandırılan Odayeri Çöp Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi'nin aynı zamanda kriz tellalığı yapanlara da iyi bir cevap olduğunu belirten Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

"Bazıları sadece ahkam kesiyor, biz de işte bu yatırımların açılışına devam ediyoruz. Devlet de yatırımlarına devam ediyor, edeceğiz. Özel sektörde de kararlı olanlar yatırımlarına devam ediyor, edecek. Ve biz şu anda bu yatırımlara kararlı bir şekilde devam eden tüm girişimcilerimizin yanındayız... Bütün olay bu yılın sonuna kadardır. Evelallah 2010 yılı, tekrar, yeniden sıçrama yılı olacaktır. Bunun da müjdesini buradan rahatlıkla verebilirim."

Başbakan Erdoğan, kurulan tesisin çöplük alanındaki gaz patlamalarını önleyeceğini de vurguladı.

Erdoğan şunları söyledi:
"Bakın Yakacıkta çöplük üzerinde binalar inşa edilmişti. O dönemde o vahşi çöp depolama alanı üzerinde binalar yapılmasına müsaade eden belediyecilik anlayışını nasıl takdir edebilirsiniz. Bunları bir araştıralım, bunlar acaba hangi belediye anlayışıydı. Biliyorsunuz Ümraniye'deki o vahşi çöp depolama alanı patladığı zaman orada ölen 38 vatandaşımızın hesabını acaba o zaman görevdeki zihniyet ve iktidarları verdi mi bu ülkede."

Odayeri Çöp Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

Tesis Avrupa ve Ortadoğu'nun En Büyüğü
Kurulan tesis emsalleri arasında Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük projesi özelliği taşıyor.

52 hektarlık alanda bulunan Odayeri düzenli çöp depolama sahasında 32 milyon ton çöp bulunuyor.

Buradaki çöp gazının yakılmasıyla elde edilecek enerjiyle İstanbul'da yaklaşık 112 bin hanenin elektrik ihtiyacı karşılanabilecek.

Tesis karbondioksitten 21 defa daha zararlı olan metan gazının doğrudan atmosfere salınımını engelleyeceği için küresel ısınmanın önlenmesine ve çevre sağlığının korunmasına büyük katkı sağlayacak.

Editör: TE Bilişim