"Atatürk Üzerinden Geçinenler Var"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete seslenerek "Atatürk'ün muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda ne yaptınız?" diye sordu.

"Atatürk üzerinden geçinenler var" diyen Erdoğan, ülkeyi demirağlarla örme görevini kendilerinin yaptığını söyledi.

Erdoğan, "İstanbul'un adresini bilmeyenler biz gelince ulaşım sorununu kökten çözeceğiz" diyor bunun kökü nerede diye sor, bulamaz" diye konuştu.

Erdoğan, Metrobüs Açılış Törenine Katıldı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme Metrobüs hattının açılış törenine katıldı.

Erdoğan, İstanbul'un ulaşımına şu ana kadar yaklaşık 17 milyar lira harcandığını, son 5 yılda karayolu taşımacılığında günde 5 milyon 600 bin kişilik artış sağlandığını kaydetti.

Erdoğan, 2004 yılında raylı sistemle taşınan yolcu sayısı 532 bin kişi iken şimdi bunun 1 milyonu aştığını söyledi.

"İstanbul'u Bilmeyenler Ulaşım Sorununu Çözeceğiz Diyorlar"

Erdoğan, "Sorumluluğu olmayanlar için atıp tutmak kolay. İstanbul'un adresini bilmeyenlerin söylediği şeyler ortada. (Biz gelince ulaşım sorununu kökten çözeceğiz) diyorlar. Acaba bunun kökü nerede? Sor bulamaz. Fakat biz İstanbul'u iyi biliriz. İstanbul'un bu noktadaki sıkıntılarını iyi biliriz." diye konuştu. "Demir Ağlarla Örüyoruz"
"Bizim sınırlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz" diyen Erdoğan, muhalefete şöyle seslendi:
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği hani demiryollarla döşedik diyor ya demiryollarla ördük diyor ya biz şimdi onu yapıyoruz. Demirağlarla örmeyi de biz yapıyoruz. Bunlar Atatürkçüyüz diyorlar ya bunlar Atatürk üzerinden geçinenler oradan prim yapmaya çalışanlar. Atatürk muasır medeniyetlerin üstüne çıkmayı hedef gösterdi. Ne yaptınız bunca zamandır? Tek partili dönemden sonra tek başınıza iktidar olamadınız bundan sonra da olamayacaksınız mümkün değil ne yaptınız söyleyin? Ya şu ülkede biz medeniyet adına şunu yaptık deyin yapmadınız dikili ağacınız yok dikili."

Metrobüs hattının açılışını yapan Başbakan Erdoğan, metrobüse binerek Söğütlüçeşme'den son durak Avcılar'a kadar gitti.

Başbakan Erdoğan, Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'nin açılışını da yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra 120 yataklı hastaneyi gezdi.

Editör: TE Bilişim