GMO Yönetim Kurulu Üyelerinin GEMİMO Ziyareti

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası (GMO)’nın 20-21 Mart 2010 tarihlerinde yapılan 42. Olağan Genel Kuruluna, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) adına Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın’ın katılım göstermesinin ardından GMO Yönetim Kurulu Üyeleri de 14 Mayıs 2010 tarihinde GEMİMO’yu ofisinde ziyaret etti. Olumlu ilişkilerin adımlarının atıldığı Genel Kurul’un ardından gerçekleştirilen nezaket ziyareti olumlu ilişkilerin ivmesini artırdı.

Kadıköy’de bulunan Gündüz Aybay Denizcilik Merkezi’nde düzenlenen toplantıya GMO adına Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kolay, Sekreter Üye İhsan Altun, Sayman Üye Prof. Dr. Ahmet Dursun Alkan, Üye Elif Akal, Üye Ali Can Takinacı katılırken, GEMİMO adına da Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, 2. Başkan M. Hakan Tuna, Genel Sekreter Mehmet Akbaş, Üye M. Murat Nurova, Üye Mehmet Akça, Üye Salih Bilal katılım gösterdi. Toplantı Yönetim Kurulu Üyelerinin birbirileri ile tanışmalarının sonrasında iyi bir sohbet ve kaynaşma ortamında devam etti.

Toplantıda; denizcilik sektörü, gemi inşa, yat bakım-onarım sektörlerinin lokomotifi durumunda olan oda mensuplarının ve odaların işbirliklerinin, dayanışmasının artırılmasının Türk denizciliği, gemi inşa ve tersane hizmetleri ile ilgili sorunların çözülmesinde, denizciliğin ve tersane hizmetlerinin ilerlemesinde katkı sağlayacağı konularında fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda, bu birlik ve dayanışmanın devamının, her iki odayı da daha güçlü kılacağı, Denizcilik Müsteşarlığı ile denizcilik otoritelerinin denizcilik, gemi inşa ve tersanecilik hizmetleri konusunda hazırlayacakları yönetmelik ve kanunlarda ilgili oda görüşlerinin alınması gerekliliğinin ortaya konması adına önem arz ettiği vurgulandı.

Toplantı bir arada yenen yemeğin ardından son buldu.

Editör: TE Bilişim