Foça-Midilli-Foça hattı açılıyor

İstanbul ve İzmir Körfezinde toplam 60 gemiden oluşan filosu ve yaklaşık 33.000 koltuk kapasitesi ile oldukça büyük toplu taşıma gücüne sahip TUR-YOL'da (Turizm ve Yolcu Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi), başta İzmir Milletvekili Kemal Anadol ve FOÇA Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın hat kurma talepleri ile başlayan incelemeler sonucu Foça - Midilli Adası arasında şimdilik 1 gemi ile günlük düzenli ve tarifeli seferler yapmak üzere hat açma kararı alındı. Foça'nın tarihi ve otantik yapısının, özellikle Yunanlı turistlerin büyük ilgisini çekmelini beklediklerini bildiren TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can, "Özellikle Midilli doğumlu Foçalılar ile Foça loğumlu Midillililer'in her iki uçta var olan yakın ailevi bağlarının, ziyaretleri şıklaştıracağı ve bağlı olarak çevreye ekonomik ve kültürel zenginlik kazandırılacağı da düşünülmektedir" dedi. Yunus Can, Ekonomik Çözüm'e şöyle konuştu; "Foça'nın; İzmir, Bergama, Efes ve Meryemana'ya olan yakınlığı ise Yunanistan üzerinden Türkiye'ye kutsal ziyaret kapsamında gelen yabancı konukların tercih edeceği bir güzergâh olacaktır. Ayrıca Foça'nın kendine has Zeytin ve Zeytinyağının da satışının artacağı, yanı sıra diğer mutfak ve tüketim maddelerinin de bu münasebetle oldukça yoğun alıcı bulacağı tahmin edilmektedir.

HAT AÇIK KALMALI

Yeni bir hat açacak olmamız nedeni ile ilk 1 ay yeterli yolcu ve yolculuk potansiyelini erişemeyebiliriz. Ancak bu potansiyeli yakalayabilmek için her iki uçta ve özellikle Foça'da yerel idarecilere tanıtım ve hizmet bakımından oldukça önemli görevler düşmektedir. Zira bu hattaki ulaşımın verimli olup olmaması, hattın devamı ya da kapatılması, bizi yakinen ilgilendirmekte ancak, ülkemizin tanıtımı ve Foça'nın ekonomik ve kültürel gelişimi bakımından yerel toplumu ve idarecilerimizi daha çok boyutlu ilgilendirmektedir. Yabancı konukların Gümrük kapısından giriş yaptıkları andan, tekrar çıkış yaptıkları ana kadar, kendileri için gerekli olan tüm hassasiyeti göstermek zorundayız. Sorumluluk yüklenmek, kontrol ve denetçi olmak zorundayız. Çarşı, Pazar demeden her satılan malın kalite kontrolünü yapmak, fiyat istikrarını takip etmek zorundayız. Bir canlılık kazandırmak istiyor isek, bu her kesimin görevi olmalıdır. Bu hattı canlandırmak ve yaşatmak için tüm diğer kurumların, örneğin İzmir Valililiği, Büyükşehir Belediyesi, Midilli Yerel İdarecileri ve özellikle TÜRSAB'ın çok aktif rol almaları gerekmektedir. Her iki uçta da mutlaka profesyonel tur operatörlerinin olması, on-line sistemine bu hattın da dâhil edilmesi gereklidir. Yakın Yunan adalarına gelen yabancı turistlerin bu güzergâhı kullanarak İzmir, Efes ve Bergama'yı ziyaret etmeleri sağlanmalıdır. Bu organizasyonda TÜRSAB mutlaka yer almalıdır". Genellikle yaz aylarında yoğunluk kazanacağını umduklan hattın çalışmasına tek gemi ile 1 Nisan 2007 tarihinde başlayacaklarını aktaran Yunus Can, -Geminin Foça'dan kalkış saati ile Midilli'den dönüş tarih ve saati de bilahare ilan edilecektir. Bilet fiyatları ise gidiş - dönüş olarak 40.- Euro olacaktır", dedi.

Yunus Can, "Hattın her iki uçta kara tarafındaki organizasyonu ile ilgili olarak da TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Sevi ile görüştüm. Şeref Bey bu işin Bodrum - Kos(tstanköy) arasında yapılan taşımacılığın ve organizasyonun zaten içinde. Bu bakımdan oldukça deneyimli bir arkadaş olduğu ortadadır. Kendisi ile birlikte böyle bir yapılanma içinde bulunmamız bence her iki taraf için de iyi sonuç verecektir.  Foça 'da yaklaşık 30 yıl aradan sonra yeniden açılacak Gümrük ve Deniz Kapısına da işlerlik kazandıracak olan yolcu taşımacılığı için TURYOL, m.f.KAPTAN ŞEVKET İYİDERE ve mJ. KAPTAN EN AHİR CAN isimli 2 adet gemi tahsis etmiş ve bu iki gemiyi de uluslararası kurallara uygun donatmıştır. Gemilerin Tam Boylan 42, tam enleri ise 9 metredir. Uluslararası seferlerde yolcu taşıma kapasiteleri her ikisi için de 550'şer kişidir. Azami süratleri 14 Deniz Mili, Servis Süratleri ise 12 D.Milidir" şeklinde konuştu.   

Kaynak: Ekonomik Çözüm
Yayın Tarihi: 10 Şubat 2007
        

Editör: TE Bilişim