Dünya Kick Boks şampiyonu Vedat Hödük Kick Boks’u herkese tavsiye ediyor

Kick Box sporu boks ve tekvando sporlarının birleşiminden doğmuş. Güce dayalı bu spor en sert sporlar arasında yer alıyor. Ülkemizde Kick- Boks 1980’li yıllarda gayri resmi olarak başladı 1994 yılında ise Türkiye Boks Federasyonu bünyesinde faaliyetlerine başladı.

Vücudun bütün uzuvlarını çalıştıran bir spor olduğu için form tutmak isteyenler arasında oldukça revaçta olan Kick Boks'u profesyonel olarak yapan “Dünya Süper Orta Sıklet” Şampiyonu Vedat Hödük bu sporu herkese tavsiye ediyor.

Vedat Hödük dünya şampiyonu boksörümüz. Aynı zamanda Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi bölümünde öğrenci… Yaptığı 32 maçtan 31’ini kazanan şampiyon sporcu bu galibiyetlerinin 21’ini nakavtla kazanmış. Bu camiada lakabının “Supreme Fighting Machine”( Süper Dövüş Makinesi) olduğunu söyleyen Şampiyon Sporcumuz 2012’de aldığı A 1 Orta Sıklet Dünya Şampiyonluğu Kemerini bir daha kaybetmemiş. Yakın zamanda ise Avustralya'nın Melbourne şehrinde düzenlenen 75 kg Kick-Boks Dünya Şampiyonası'nda ringe çıkan Vedat Hoduk, Yeni Zelandalı rakibi Chase Haley'i nakavt ile yenerek şampiyonluk kemerini korumayı başardı.

Fotoğraf : Vedat Hoduk kazandığı ve korumayı başardığı kemerleriyle birlikte görülüyor


“Zayıflamak amacıyla başladım”

Küçük yaşta kilo vermek amacıyla ailesinin yönlendirmesi ile bu spora başladığını anlatan şampiyon bokscu daha sonra Kick- Boks ’un ilgisini çektiğini ve önce İstanbul şampiyonalarına katıldığını anlattı. İstanbul sonrasında Marmara şampiyonu olmuş, ardından Türkiye şampiyonluğu ile milli takıma seçildiğini ve dünya şampiyonluk öyküsü böyle başlamış. Milli olduktan sonra Avrupa şampiyonluğu bunların 14 ile 18 yaş arasında gerçekleştiğini sonrasında dünya şampiyonasına seçildiğini anlatan Kick- Boks şampiyonu Vedat Hödük başarı çıtasını hep bir yukarı çıkararak devam etmiş..

“Katıldığım dünya şampiyonasında hakkımın yenildiğini düşünüyorum”

Vedat Hödük profesyonelliğe geçişini şöyle anlattı:” Avrupa şampiyonu olduktan sonra dünya şampiyonasına katıldım. Orada yarı finalde hakkımın yenildiğini düşündüm ve amatörlüğü o gün bıraktım. Profesyonelliğe geçmeye karar verince dünyaca ünlü menejer ve organizatör olan Tarık Solak ile tanıştım. Bu tarihten sonra dünya çapında maçlara çıkmaya başladım. 2012’de Avustralya’da A 1 Orta sıklet dünya şampiyonluğu kemerini kazandım. Ertesi yıl ise grand prix dediğimiz dünyanın her yerinden şampiyon sporcuların çağrıldığı büyük finalde bir gecede 3 maç yapıp kazananlara verilen süper orta sıklet dünya şampiyonluğunu kazandım”

“Dünyanın her yerine gidiyorum”

Avrupa’nın bütün ülkelerine gittiğini anlatan Kick Boks şampiyonu bu konuda şunları söyledi:” Dünyanın her yerine gidiyorum. Menajerim Avustralya’da şimdi de oradan geliyorum. 13 Haziran’da Fransa’da büyük bir turnuva olacak. Dünya şampiyonluğu için karşılaşmam var. Gittiğim ülkelerin önemli kanallarında maçlarım yayınlanıyor. Şampiyon olduğum için benim karşılaşmam gecenin en son maçı ve beklenen maç oluyor. Senede 6 veya 7 önemli maç yapıyorum. Bu maçlar A 1 Dünya Kick Boks Federasyonu maçları ve kemeri korumak için bu maçlara çıkıyoruz.

Avustralya'da maçı nakavtla kazandıktan sonra


“Kemer maçlarında İstiklal Marşı okunuyor”

Yaptıkları maçların “Kemer Maçları” ve “Özel Gösteri Maçları” şeklinde sınıflandırıldığını anlatan Vedat Hödük kemer maçlarında kemer sahibi sporcunun ülkesinin İstiklal marşı okunduğunu ve bunun kendisini en çok motive eden husus olduğunu anlattı.

“Kick- Boks sporunu gençlere tavsiye ediyor mu?”

Kickboks sporunu tavsiye edip etmediğini sorduğumuz şampiyon sporcu şunları söyledi:” Bizim spor, spor olarak yapıldığında mükemmel bir spor. Özellikle kilo problemi olanlar arasında rağbet görüyor. Bütün sporlar arasında en fazla kalori harcadığınız spor ama ringe çıktığınızda vahşete dönüşüyor. Özellikle annenizi ikna etmeniz oldukça zor. Antrenman ağırlık düzeyine göre her yaşta yapılabilir. Ayrıca pahalı bir spor da değil.
Editör: TE Bilişim