Stolt-Nielsen'in yan kuruluşu olan Stolt Tankers, gemi tahriki için biyoyakıtın kullanımını test etmek üzere yenilenebilir alternatif yakıtların öncüsü GoodFuels ile işbirliği yapıtığını açıkladı.

37.000 dwt'lik kimyasal tanker Stolt Inspiration'ın Rotterdam'dan Houston'a yapacağı okyanus aşırı seyirlerde, kullanılmış yemeklik yağ, don yağı ve atık hayvansal yağlar gibi hammaddelerden üretilen biyoyakıt kullanılacağı açıklandı.

''Yenilikçi teknolojileri keşfetmek için diğer liderlerle birlikte çalışmaya kararlıyız!''

Stolt Tankers CEO'su Lucas Vos; “Bu, endüstri karbon nötr bir geleceğe doğru ilerlerken araştırdığımız alanlardan sadece bir tanesi. Çevresel ayak izimizi azaltmak için biyoyakıtlar, hidrojen, rüzgar, amonyak ve metanol gibi yenilikçi teknolojileri keşfetmek için diğer liderlerle birlikte çalışmaya kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Deneme seyri için yapılan yakıt ikmalinin geçtiğimiz hafta sonunda Rotterdam Limanı'nda tamamlandığı belirtildi.

Yakıtın, geleneksel fosil yakıta kıyasla% 90'a varan bir oranda daha az CO2 emisyonu yayma potansiyeli olduğu söylenmekte.

GoodFuels COO'su Isabel Welten; "Tanker sektörünün sürdürülebilirlik vizyonuna tutkuyla inanıyoruz ve gelişmiş biyoyakıtların emisyonları azaltma yolunda anında etki edebileceğini kanıtlıyoruz. Stolt Tankers'e güvenilir bir düşük karbonlu yakıt alternatifi tedarik ederek, birlikte deniz biyoyakıtlarının tedarikini ilerletmeye yönelik bir başka hayati adımı atıyor, aynı zamanda denizcilik sektörünü daha geniş kapsamda karbonsuzlaştırma hedeflerini destekliyoruz." dedi.

Stolt Tankers, sera gazı emisyonlarını, IMO’nun 2050 yılına kadar 2008 seviyelerine kıyasla en az %50 azaltılması yönünde belirlediği hedef doğrultusunda çalışmalar yapıyor.

Editör: TE Bilişim