Rotterdam Limanı Otoritesi başkanlığındaki 45 şirket, araştırma enstitüsü ve liman otoritesinden oluşan uluslararası bir ittifak oluşturarak, liman operasyonlarının yeşillendirilmesine odaklanan yeni bir proje için 30 milyon dolar AB finansmanı almaya hak kazandı. Konsorsiyum bu hibeyi, liman operasyonlarında sürdürülebilir ve akıllı lojistiğe odaklanan 10 pilot proje yürütmek için kullanacak.

AB Yeşil Liman Projesi kapsamında 45 şirketten oluşan konsorsiyumun, öncelikle yeni yakıtların ve bu yakıtları taşıyan gemilerin kullanımında henüz pratikte test edilmemiş üretim, taşıma, depolama, dağıtım ve şarj (elektrik enerjisi) gibi noktalardaki bilinmeyenlere odaklanacağı belirtildi. Rotterdam Limanı, yeşil hidrojen, büyük piller, amonyak ve biyo-LNG dahil olmak üzere birkaç yenilenebilir yakıt ve bu yakıtları taşıyacak geminin şu anda geliştirildiğini açıkladı. Bunların her birinin avantajlarını ve zorluklarının farklı olduğu, bazı seçeneklerin uzun sefer taşımacılığı için daha uygun olduğu açıklanırken, bazılarının liman içi uygulamalara veya lokal taşımacılığa daha uygun olduğu belirtiliyor..

Ortaklar ayrıca enerji geçişi bağlamında çeşitli dijitalleştirme ve otomasyon çözümleri tasarlayacak ve uygulayacak. Ek olarak, diğer şirketleri deniz taşımacılığının sürdürülebilirliğini artırmaya en iyi nasıl teşvik edeceklerini araştıracaklar.

Çalışma sonuçları paylaşılacak!

Konsorsiyumun planları arasında, 2050 yılına kadar limanlara giriş ve liman operasyonlarının karbon nötr duruma getirilmesinin şartlarını belirleyen bir ana planın geliştirilmesi de yer alıyor. Çeşitli pilot proje ve çalışma sonuçlarının diğer Avrupa limanları, bilgi enstitüleri ve şirketlerle paylaşılacağı belirtildi.

4 liman, 10 araştırma enstitüsü, 30'dan fazla şirket!

Projenin, Rotterdam, DeltaPort (Almanya), HAROPA PORT (Fransa) ve Sines (Portekiz) liman otoriteleri ile 10 araştırma enstitüsü ve Hollanda, Almanya, Fransa ve Portekiz'deki 30'dan fazla denizcilik şirketinin işbirliği sonucu doğduğu belirtildi. Danimarka ve İsveç. Araştırma projesine, Entegre Verimli çok modlu merkezler olarak MAGPIE: sMArt Green Ports kısaltması verilmiştir.

Araştırma projesinin beş yıl süreceği ve İlk finansmanın AB Horizon 2020 yeşil mutabakat çağrısı kapsamında sağlanacağı açıklandı.

Editör: TE Bilişim