NYK ve Shin-Nippon Kaiyosha, Japonya'nın İlk %100 Biyoyakıt Tedarik Denemesine Başladı

Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (bundan böyle NYK olarak anılacaktır) ve NYK Grup şirketi Shin-Nippon Kaiyosha Corporation (bundan böyle Shin-Nippon Kaiyosha olarak anılacaktır), Itochu Enex Co. Ltd. tarafından sağlanan Neste Renewable Diesel (bundan böyle NesteRD) kullanılarak bir test navigasyonu başlattı.

Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (bundan böyle NYK olarak anılacaktır) ve NYK Grup şirketi Shin-Nippon Kaiyosha Corporation (bundan böyle Shin-Nippon Kaiyosha olarak anılacaktır), Itochu Enex Co. Ltd. (bundan böyle olarak anılacaktır) tarafından sağlanan Neste Renewable Diesel (bundan böyle NesteRD) kullanarak bir test navigasyonu başlattı. , Itochu Enex) Shin-Nippon Kaiyosha tarafından işletilen römorkörlerde. Bu, Japonya'da bir gemide kullanılan %100 biyodizel konsantrasyonunun ilk örneğidir.

Biyoyakıtlar yenilenebilir biyolojik organik kaynaklardan (biyokütle) yapılır. Yanan biyoyakıtlar neredeyse sıfır karbon dioksit (CO2) emisyonuyla sonuçlanır. Dünya çapında açık deniz taşımacılığı tarafından gemilerden yayılan sera gazlarının (“GHG”) azaltılmasına yönelik artan taleple birlikte, biyoyakıtlar, ağır petrole şu anda mevcut bir alternatif olarak dikkat çekmiştir.

Bu denemede kullanılan biyoyakıt, Itochu Corporation'ın dünyanın en büyük yenilenebilir yakıt üreticilerinden biri olan Neste OYJ Group ile imzaladığı bir sözleşmeyle Japonya'ya ithal edilen Neste RD'dir.

Neste RD, gıda endüstrisi tarafından kullanılmayan atık yemeklik yağ ve hayvansal yağlardan üretilen %100 yenilenebilir bir yakıt ürünüdür. Petrol türevli dizel yakıta kıyasla yaşam döngüsü değerlendirmesi* temelinde GHG emisyonlarını yaklaşık %90 oranında azaltabilir ve mevcut dizel yakıtını değiştirmeden benzin veya dizel yakıt gibi "düşürme yakıtı" olarak kullanılabilir. altyapı. Yeni nesil yenilenebilir bir yakıt olarak NesterRD, karbonsuzlaştırma önlemleriyle ilgili giriş maliyetini en aza indirerek sera gazı emisyonlarının azaltılmasına büyük ölçüde katkıda bulunabilir ve gelecekte denizcilik endüstrisinde kullanımının daha da artması beklenmektedir.

NYK Group, biyoyakıtlar gibi çevre dostu yakıtların kullanımını teşvik edecek ve karbonsuz bir toplumun gerçekleştirilmesine katkıda bulunacaktır.

Editör: CAHİT İSTİKBAL