Batı Afrika'da seyreden gemilerde çalışan denizciler için var olan riskler nedeniyle artan tepkilerin ve riski oluşturanların başlıca Nijeryalı korsanlar olduğuna dair tekrarlanan raporların bir sonucu olarak, Nijerya hükümetinin güvenliği artırmak için adımlar attığı bildirildi. 

195 milyon dolar bütçe ile uçaklar ve tekneler konuşlandırılacak!

Nijerya'nın, Blue Octagon isimli İsrailli bir güvenlik firmasından yardım alarak, yaklaşık 195 milyon dolar bütçe ile bölgedeki gözetimi artırmak üzere ek güvenlik sağlamak üzere tekneler ve uçaklar konuşlandıracağı açıklandı. Bloomberg'te yayınlanan raporda yeni güvenlik önlemlerinin önümüzdeki üç ay içinde alınacağı belirtiliyor.

''Bölgeyi tam zamanlı izleyeceğiz!''

Nijerya Ulaştırma Bakanı Rotimi Amaechi; “Bu sayede bölgede bulunacak yeterli sayıda gemi, uçak ve dronelar ile bölgeyi tam zamanlı izleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Her yıl 140 denizci kaçırılıyor!

2020'nin sonlarında bölgede korsan faaliyetlerinde önemli bir artış oldu. Güvenlik analisti firması Dryad Global, Gine Körfezi'nde 2018 ile 2020 arasında her yıl 130 ila 140 denizcinin kaçırıldığını açıkladı.  Dryad 2020 yıllık raporunda; ''Batı Afrika deniz güvenliği kırılma noktasında. Denizcilerin hayatları, sürekli artan şiddet saldırıları nedeniyle risk altında ve Nijeryalı korsanlar cezalandırılmaksızın faaliyet göstermeye deva ediyor.'' ifadeleri yer alıyor.

Bölgede 2020'nin son çeyreğinde artan hareketliliğin ardından, korsanlıkla mücadele için ülkelerden gelen talep çoğaldı. AB, korsanlarla mücadele edilmesi için Somali'dekine benzer şekilde bölgesel bir görev gücü kurulmasını ve Avrupa'dan ek kaynakların kullanılmasını önermişti.

Editör: TE Bilişim