Nijerya, Deep Blue Projesi olarak da bilinen, merakla beklenen 'Ulusal Güvenlik ve Su Yolları Koruma Altyapısı'nın resmi lansmanını yaptı.

Ülkenin liderleri, Gine Körfezi boyunca Nijerya karasularını ve ülkenin petrol altyapısını koordineli bir kara, hava ve deniz kombinasyonu ile güvence altına almak için koordineli projede kullanılacak 195 milyon dolarlık ekipmanı tanıtmak için bir araya geldi.

Simülasyon tatbikatları gerçekleştirildi!

Lansman törenlerine öncülük eden Nijerya Deniz Güvenlik Birimi (MSU), Nijerya Deniz Kuvvetleri, Nijerya Ordusu, Nijerya Hava Kuvvetleri, Nijerya Polisi ve Devlet Hizmetleri Departmanı'ndan gelen personeller ile Deep Blue Projesi'nin simülasyon tatbikatlarını gerçekleştirdi. Amacın Nijer Deltası bölgesinde ortaya çıkan ve devam eden korsanlık tehdidiyle savaşmak üzere tam konuşlandırmaya hazır olunduğunu göstermek olduğu belirtildi.

Nijerya Denizcilik İdaresi ve Güvenlik Ajansı (NIMASA) Genel Müdürü Dr. Bashir Jamoh; “Deep Blue Projesi'nin unsurlarının konuşlandırılmasıyla, deniz güvenliğinde başka bir ulusal güvenlik düzeyine adım atıyoruz. Sularımızı güvence altına almaya yönelik bu çaba, Nijeryalılara deniz ortamımızın muazzam kaynaklarını kullanmak üzere yeni fırsatlar yaratacak ekonomik çeşitliliğin artmasında yardımcı olacaktır.''

16 zırhlı araç, 2 gemi, 17 önleme botu, 2 uçak, 3 helikopter, 600 personel, 4 insansız hava aracı!

Deep Blue Projesi, doğrudan Batı ve Orta Afrika'da devam eden korsanlık ve soygun tehditlerini hedefleyen ilk entegre deniz güvenliği stratejisi olarak kabul ediliyor. Nijerya'nın konuşlandıracağı unsurlar arasında kıyı devriyesi için 16 zırhlı araç, iki özel görev gemisi, 17 hızlı önleme botu, ülkenin münhasır ekonomik bölgesinin (EEZ) gözetimi için iki özel görev uçağı, arama ve kurtarma için üç özel görev helikopteri yer alıyor. Deniz Güvenlik Birimi'nde 600 özel eğitimli personelin görev yapacağı ve özel operasyonlar için dört insansız hava aracının konuşlandırılacağı belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim