Korsanların bu kez Meksika'da Veracruz eyaleti açıklarında bir ikmal gemisine saldırı düzenlediği bildirildi.

Bu son saldırı, Meksika'nın güney Körfezi'ndeki Campeche Körfezi bölgesinin denizciler için git gide daha da tehlikeli olduğunu gösteriyor.

Dryad Global’e göre 24 Temmuz'da Meksika bayraklı denizaşırı ikmal gemisi Natalie'ye korsanlar saldırdı. Olay gece saatlerinde gerçekleşti. Saldırı sırasında, tedarik gemisi, Meksika Coatzacoalcos’un yaklaşık 12 deniz mili kuzeydoğusundaydı. Natalie'nin şu anda Cuxhaven, Alman nakliye ve liman acentesi olan Cuxhavener Schiffahrtskontor (CSK) GmbH & Co.'nın yönetimi altında olduğu gelen bilgiler arasında.

Dryad’ın bildirdiğine göre Natalie’ye silah zoru ile binen korsanlar mürettebatın kişisel eyşalarını gasp etti. Mürettebatın kaçırılması veya gemideki yükün çalınması ile ilgili bilgi olmadığı söylendi.

Meksika yakınlarındaki bu bölgede, daha önce korsanların hedefi olan ikmal gemileri, petrol platformları, balıkçı gemileri ve diğer ticari gemilerle birlikte korsan faaliyetlerinin git gide arttığı görülüyor.  ABD Hükümeti kısa süre önce bölgedeki korsan tehlikesi hakkında bir uyarı yayınlamıştı.

Dryad’ın yayınladığı raporlarda Ocak 2018'den bu yana Campeche Körfezi bölgesinde toplam 20 balıkçı teknesi ve 35 petrol platformu ile kargo gemisinin korsanların hedefi olduğu görülüyor. Ancak, raporlarda çoğunlukla büyük ticari gemilere yönelik saldırıların arttığı belirtiliyor.

ICC Uluslararası Denizcilik Bürosu da geçtiğimiz günlerde denizcilere yönelik saldırıların 2020'de arttığını bildirmişti.

Editör: TE Bilişim