California, Long Beach Limanı'nda yaşanan konteyner krizini rahatlatmak için şehirde konteyner istif kuralları geçici olarak gevşetiliyor. Diğer yandan Los Angeles ve Long Beach limanlarına hizmet veren kara ve demiryolu taşımacılığı şirketleri, Amerikalı tüketicilerin yüksek talepleri nedeniyle hızla artan yük hacmine ayak uydurmak için mücadele ediyor.

ABD'de tüketilen ürünlerin yüzde 80'i ithal ediliyor ve pandemi sürecinde azalan yüz yüze hizmetlere yapılan harcamalar nedeniyle Amerikalılar ithal ürünler için her zamankinden daha fazla bütçe ayırıyor. Bu da daha fazla kargonun LA ve Long Beach limanlarından ülkenin dört bir yanına gönderilmeye çalışıldığı anlamına geliyor.

Düzinelerce gemi demirde bekliyor, konteynerler mahalle sokaklarına taşıyor!

Öte yandan Başkan Joe Biden'ın baskısını takiben, LA / Long Beach terminal operatörleri 7/24 operasyon sistemine geçiş yapmayı kabul etmişti. Ancak bu değişikliğin krizi çözmeye yeterli olmadığı belirtiliyor. Boş konteynerlerin da teslim alınmayı beklerken depolanması gerekiyor ancak liman depolarının tamamen dolu olduğu belirtiliyor. Konteynerler mahalle sokaklarına taşıyor, liman halkıyla çatışma ortamı yaratıyor ve düzinelerce gemi, limanda yükleri için yeterli alan oluşana kadar demirde beklemek zorunda kalıyor.

Baskıyı hafifletmeye yardımcı olmak amacıyla, Long Beach Şehri, özel mülklerde yüksek istifli konteynerlere uzun süredir uygulanan yasağı gevşetmeye karar verdi. Görsel estetiği korumak üzere alınan önlem nedeniyle iki konteynerdan daha yüksek istifler yapmak yıllardır yasaktı. Bu kuralın en az önümüzdeki üç ay boyunca uygulanmayacağı ve konteyner depolaması için ayrılmış şehir parsellerinde artık üst üste dört konteynere kadar (veya itfaiyeden onay alırlarsa beş konteynere kadar) istif yapılabileceği açıklandı.

Belediye'den yapılan açıklamada; "Ulusal acil durum nedeniyle mevcut nakliye konteyneri istifleme ve yükseklik sınırlarının uygulanmasından geçici olarak feragat edilecek.'' denildi. 

Editör: TE Bilişim