Sektörün önde gelen konteyner taşımacılığı şirketleri 2021'de rekor kârlar elde ediyor. Alphaliner, önde gelen 10 konteyner taşımacılığı şirketinin 120 milyar dolara varan FVÖK kar elde edeceğini açıkladı.

Alphaliner raporunda lider konteyener taşımacılığı şirketi A.P. Moller-Maersk'in kârda yüzde 355'lik bir artışla 5.9 milyar doların üzerine çıktığı belirtiliyor. Benzer şekilde, Hapag-Lloyd'un yılın ilk dokuz ayında karında yaklaşık 10 kat artışla 6.7 milyar doların üzerine çıktığı belirtiliyor.

Endüstrinin yapısını değiştirmesi muhtemel bir rakam!

Konteyner taşımacılığı şirketleri tarafından bildirilen sonuçları gözden geçiren Alphaliner, tüm yıl için en büyük 10 konteyner taşımacılığı şirketlerinin 115 ila 120 milyar dolar arasında bir FVÖK karı elde edeceğini tahmin ediyor. Alphainer'e göre, bu tahmin 2020'de kaydedilen miktarın altı katından fazla ve endüstrinin yapısını değiştirmesi muhtemel bir rakam.

Diğer yandan Maersk, CMA CGM ve Hapag gibi sektörün lider kontyner taşımacılığı şirketleri rekor sayıda yeni inşa gemi siparişi verirken Maersk'in aynı zamanda agresif bir şekilde terminallere yatırım yaptığı belirtiliyor. Diğer yandan şirketlerin çoğu borçlarını kapatmaya yönelirken CMA CGM'nin hava taşımacılığı operasyonlarını genişlettiği raporda göz çarpan detaylar arasında.

Hiç azalma belirtisi göstermeyen hacimlerde devam eden artışa ek olarak Alphaliner, COVID-19'un Omicron varyantının yakın zamanda ortaya çıkması da dahil olmak üzere, tahminleri daha da yükseltebilecek piyasa koşullarına işaret ediyor.

Editör: TE Bilişim