Brezilya merkezli petrol devi Petrobras, 2024'te Santos Havzası'nda bulunan Búzios sahasına kurulacak P-78 yüzer üretim depolama ve boşaltma (FPSO) gemisini inşa etmesi için Singapur merkezli Keppel Tersanesi'ne sipariş verdi.

2.3 milyar dolarlık sözleşme kapsamında gemi inşa şirketi Keppel Offshore & Marine (O&M), Singapur, Çin ve Brezilya'daki tersanelerinde 43.000 ton ağırlığındaki üretim depolama ve boşaltma modüllerini üreterek inşa edilen FPSO'ya entegrasyonunu gerçekleştirecek.

Keppel O & M’nin ortağı Hyundai Heavy Industries (HHI) ise 240 kişi kapasiteli yaşam alanı içeren 85.000 ton ağırlığındaki gemi gövdesini inşa edecek. Tamamlandığında, FPSO, Keppel O & M'nin son aşamalara geçmesi için Búzios sahasında açık denize alınacak.

Günde 180.000 varil petrol ve 7.2 milyon metreküp gaz işleme kapasitesi!

Yedinci olacak Búzios FPSO platforumu, günde 180.000 varil petrol ve 7.2 milyon metreküp gaz işleme kapasitesine sahip olacak. Beşinci ve altıncı FPSO platformları Almirante Barroso ve Almirante Tamandaré inşa aşamasındayken, sekizinci ve dokuzuncu platformların sözleşme aşamasında olduğu biliniyor.

Editör: TE Bilişim