Bangladeş bayraklı MEGHNA LIBERTY isimli dökme yük gemisinde aşçı olarak görev yapan mürettebatın 20 Kasım'da gemi Hint okyanusunda seyrederken gemi kaptanını defalarca bıçaklayarak öldürdüğü açıklandı.

Mürettebata teslim oldu!

Ulaşan detaylara göre aşçı 33 yaşındaki Filipinli Calopez Alfred Kenneth Bonghanoy, 44 yaşındaki Kaptan Rolly Baquillos Solante'yi kamarasında öldürdükten sonra suçunu itiraf ederek mürettebata teslim oldu. Diğer yandan elim olayda, gemi kaptanının kamarasında kanlar içinde bulunduğu belirtildi.

Diğer mürettebat üyelerinden edinilen bilgiye göre, geminin kaptanının aşçı ile süregelen bir tartışma içerisinde olduğu bildirildi.

Defalarca bıçakladı!

Yük gemisinde görev yapan zabitlerin aşçıyı bir koridorda buldukları ve şoka girmiş bir şekilde kaptanı öldürdüğü ifadesini tekrarladığına şahit oldukları öğrenildi. Zabitler kaptanın kamarasına girdiğinde 44 yaşındaki denizciyi kanlar içinde yatar vaziyette buldu. İlk müdahale için harekete geçilse de kaptanın kan kaybından ölmüş olduğu belirlendi.

Sorgulama sırasında aşçının kaptanı defalarca bıçakladığını itiraf ettiği belirtildi. Aşçı polise, kaptanın diğer mürettebat üyelerinin önünde sık sık kendisine hakaret ettiğini söylediği öğrenilen detaylar arasında. Aşçı, hakaretlere daha fazla dayanamadığını ve bir tartışmanın kaptanı bıçaklamasına yol açtığını iddia etti.

Mauritius yetkililerinin tüm mürettebatın pasaportlarına geçici olarak el koyduğu ve soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Diğer yandan cinayet silahının bulanamadığı, aşçının cinayet silahını denize atmış olabileceği öğrenildi. 

Editör: TE Bilişim