Hindistan hükümeti, ülkenin limanlarına yatırım yapmak üzere 82 milyar dolarlık uzun vadeli bir plan açıkladı. Pazartesi günü Hindistan Denizcilik Zirvesi'nde konuşan Başbakan Narendra Modi, deniz ticareti altyapısını geliştirmek için büyük adımlar atılacağını açıkladı.

87 milyar dolar, 574 proje!

Modi, "2035'e kadar uygulanacak Sagarmala projesi kapsamında 82 milyar dolara mal olan 574 proje belirlendi." dedi.

Liman sektöründe özel yatırım teşviki!

Yabancı yatırımcılar için fırsatlar doğacağı belirtilen projeye ek olarak, Hindistan limanlar bakanlığının yaklaşık 400 farklı proje için 30 milyar dolarlık ek yatırım fırsatı belirlediği söylendi.Başbakan Mdoi; "Liman sektöründe özel yatırımı teşvik edeceğiz. Limanlarımıza yatırım yapın. İnsanlarımıza yatırım yapın. Tercih ettiğiniz ticaret destinasyonunuz Hindistan olsun. Hindistan limanları ticaret için uğrak limanınız olsun." ifadelerini kullandı.

Yenilenebilir enerji Hindistan limanlarının enerji ihtiyacını karşılayacak! 

Modi, yatırım planlarının 2030 yılına kadar Hindistan limanlarının enerji ihtiyacının yarısından fazlasını sağlamak üzere yenilenebilir enerji geliştirmeyi içerdiğini açıkladı.

Modi ayrıca, hükümetinin iç su taşımacılığına yaptığı yatırımların altını çizdi ve iç su taşımacılığını artırmaya devam etmeyi planladığını söyleyerek; "Bizimki daha önce hiç görülmemiş bir şekilde su yollarına yatırım yapan bir hükümet. 2030 yılına kadar 23 su yolunu işletmeyi hedefliyoruz." dedi

Gemi geri dönüşüm payı yüzde 30'dan yüzde 50'ye çıkacak!

Hindistan hükümetinin denizcilik hedefleri, Hint endüstrisi için önemli bir geri dönüştürülmüş çelik kaynağı olan gemilerin hurdaya çıkarılmasına kadar uzanıyor. Hindistan Liman, Denizcilik ve Su Yolları Bakanı Mansukh Mandaviya, ülkenin gemi geri dönüşüm pazarındaki payını bugün yaklaşık yüzde 30'dan yüzde 50'ye çıkarma planlarının altını çizdi.

Editör: TE Bilişim