Hamburg Liman İdaresi (HPA), Hamburg Limanı'ndaki Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) şirketine ait konteyner terminalleri Burchardkai ve Tollerort'ta konteyner gemilerinin şarj edilmesi için kullanılması planlanan ilk elektrik santralinin projesini başlattı. HPA, 2023'ten başlayacak projenin  ilk test aşamasında kamu şebekesinden gemilere yeşil elektrik sağlayacak sistemleri inşa etmek için Alman teknoloji devi Siemens AG ile sözleşme imzaladı.

Burchardkai ve Tollerort'ta kurulacak elektrik santralleri,  2016 yılında Cruise Center Altona'da faaliyete geçen, Avrupa'daki yolcu gemileri için ilk kıyı tarafı kaynaklı elektrik  santralinin devamı niteliğinde olacak.

Hamburg Kent Konseyi  2021'in sonunda Burchardkai, Tollerort ve Eurogate konteyner terminallerine kıyı güç sistemleri kurmak için Hamburg Liman İdaresini (HPA), görevlendirmişti.Proje ayrıca Steinwerder ve HafenCity kruvaziyer terminallerinde kıyı elektrik santrallerinin kurulumunu da içeriyordu.

Hamburg şehrinin 2025'te başlayacak olan hava temizleme planına uygun olarak uygulanan önlemlerden biri olduğu söylenen, kıyıya yakın elektrik santrallerinin inşası, aynı zamanda, limanın karbondan arındırılması ve HES için önemli bir adım olarak görülüyor.

Hamburg Limanı'ndaki hava kalitesinin iyileştirilmesine katkıda bulunmak için, Flotte Hamburg (FLH) ve Hamburg Teknoloji Üniversitesi (TU Hamburg),  yakın zamanda güçlerini birleştirdi.

Kaynak: Offshore Energy

Editör: CAHİT İSTİKBAL