Scorpio Bulkers olarak bilinen ve adını Eneti olarak değiştiren şirket, iki ultramax tipi gemi daha satarak filosunu tamamen elden çıkarmaya devam ediyor.

Eneti, 2015 yapımı SBI Cronos ve 2016 yapımı SBI Achilles isimli 2 ultramax tipi gemiyi toplam 39,75 milyon dolara sattı. Gemilerin, Eneti'den 38 milyon dolar alacaklı olduğu belirtilen Ocean Yield tarafından üçüncü bir tarafa satma seçeneğininin kullanılmasıyla elden çıkarıldığı açıklandı.  Gemilerin teslimatının bu yılın ikinci çeyreğinde yapılması planlanıyor.

Açık deniz rüzgar enerjisi sektörüne yöneliyor!

Satış, eski ismi Scorpio Bulkers olan Eneti'yi açık deniz rüzgar sektörüne yönelirken bu çeyreğin sonunda tüm filosunu elden çıkarma hedefine bir adım daha yaklaştırıyor. Şirket, Güney Kore’deki Daewoo Gemi İnşa ve Deniz Mühendisliği (DSME) ile bir rüzgar türbini kurulum gemisi (WTIV) inşa etmek için bir niyet mektubu imzalayarak Ağustos 2020'de açık deniz rüzgar sektörüne geçmeyi planladığını duyurmuştu. Geminin maliyeti yaklaşık 265 milyon ila 290 milyon dolar olarak belirtildi ve teslimatının 2023 yılında yapılması planlanıyor.

Editör: TE Bilişim