Endonezya sularında yasa dışı balıkçılıkta kullanılan 81 balıkçı teknesi dinamitle batırıldı.

Endonezya sularında kaçak avcılık yapılan balıkçı tekneleri, ülkenin 12 bölgesinden yapılan görüntülü bağlantı ile Denizcilik İşleri ve Su Ürünleri Bakanı Susi Pudjiastuti'nin komutasında aynı anda patlayıcılarla imha edildi. Pudjiastuti yaptığı açıklamada, "Bakanlık olarak Endonezya Deniz Donanması yardımıyla sularımızda yasa dışı avlanırken el konulan 81 balıkçı teknesi imha edildi." dedi.

''ÇEVREYE ZARAR VERİLMEDİ''

Ayrıca Pudjiastuti imha işleminin çevreye ve denize zarar vermeyecek şekilde gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Bu arada imha edilen yasa dışı balıkçı teknelerinin 46'sının Vietnam, 11'inin Malezya, 18'inin Filipinler ve 6'sının da Endonezya bandıralı olduğu bildirilirken, mürettebatla ilgili hukuki sürecin devam ettiği belirtildi.

SERT YAPTIRIMLAR UYGULANIYORDU

Devlet Başkanı Joko Widodo, 2014'te göreve geldiğinde, yasa dışı balıkçılığın ülke ekonomisini büyük oranda zarara uğrattığını vurgulayarak, kaçak avcılıkta kullanılan balıkçı gemilerine karşı sert yaptırımlar uygulama kararı almıştı. Söz konusu gemiler dinamitle patlatılarak batırılırken, bu yöntemle kaçak avlanmak isteyenlerin caydırılması amaçlanıyor.

Verilere göre 2014 yılından bu yana yapılan operasyonlarda yaklaşık 317 balıkçı gemisi batırıldı.

Editör: TE Bilişim