Fransa merkezli lider deniz taşımacılığı şirketlerinden olan CMA CGM'nin, daha önce şirkete yönelik gerçekletirilen siber saldırının üzerinden henüz bir yıl geçmemişken başka bir siber saldırıya uğradığı belirtildi.

CMA CGM tarafından yapılan açıklamada müşterilere, ad ve soyadları, işverenleri, pozisyonları, e-posta adresi ve telefon numarası gibi iletişim bilgilerini içeren sınırlı müşteri bilgilerinde bir veri sızıntısı yaşandığını ifade etti. CMA CGM, bilişim teknolojileri ekiplerinin hemen güvenlik önlemleri geliştirdiğini ve sistemi güncellediğini açıkladı.

E-postaların gerçekliğini kontrol etmeleri istendi!

CMA CGM müşterilere, hesap şifrelerini veya kişisel bilgilerini paylaşmamalarını tavsiye etti. Müşterilerden ayrıca, özellikle şifre sıfırlanmasının istenmesi durumunda, şirketin platformlarına giriş yapmak isteyen e-postaların gerçekliğini kontrol etmeleri istendi.

Diğer yandan geçen Eylül ayının sonlarında CMA CGM, bilişim ve teknoloji altyapısını felç eden bir korsan yazılım tarafından saldırıya uğramıştı.

Maersk, MSC, Cosco ve CMA CGM gibi dünyanın önde gelen şirketlerinin tümünün son yıllarda saldırılara uğradığı ve büyük kayıplar yaşadığı biliniyor.

Editör: TE Bilişim