BIMCO ve denizcilik acentesi şirketi GAC tarafından açıklanan ayrıntılara göre, toplam 10 Çin limanı; Dalian, Tianjin, Qingdao, Shanghai, Ningbo, Fuzhou, Xiamen, Guangzhou, Shenzhen ve Haikou yabancı mürettebatın inmesine izin vermeye başlıyor.

BIMCO, Çin'de mürettebat değişikliği yapmayı planlayan acentelerin, söz konusu liman tarafından uygulanan en son gereksinimler için yerel acentelere danışmalarını tavsiye ediyor.

BIMCO'ya göre, mürettebat arasında beş covid pozitif personel olması halinde ilgili denizcilik şirketinin mürettebat değiştirme operasyonları 15 gün süreyle askıya alınacak ve gemideki Covid pozitif personel sayısı toplamda 10'u bulunursa askıya alınma süresi 30 gün olacak. 10'dan fazla Covid pozitif vaka vaka olduğu takdirde, nakliye firmasının ilgili makamlarca yapılan yeni bir değerlendirmeyi geçene kadar faaliyet göstermesine izin verilmeyecek. denizhaber.com

Çin'in limanlarını açma kararı en az 14 gündür denizde bulunan mürettebatı ve en az 14 gün mürettebat değişikliği yapılmayan gemileri kapsayacak.

Mürettebatın doldurduğu sağlık raporlarını imzalayarak teslim edecek ve her şey normal olarak bildirilirse, yerel gümrük yetkilileri, limana vardığında gemiyi kontrol edecek. Mürettebat üyeleri, COVID-19 testleri başta olmak üzere çeşitli sağlık taramalarından geçecek ve Covid-19 negatif olduğu kesinleştiği takdirde, toplu taşıma kullanmadan, araba ile doğrudan havaalanına gidebilecek.

Bir başka hüküm ise, eğer gemi Şangay'da 14 günden fazla kalacaksa mürettebatın Covid-19 negatif olduğu takdirde dinlenmek için karaya çıkabileceğini belirtiyor. Personeller geminin bulunduğu yerel bölgede kalmak zorunda olacağının altı çiziliyor.

Çin’in mürettebat değişikliğine izin verme kararıyla ilgili haberler ise denizcilik sektörü tarafından memnuniyetle karşılandı.

Editör: TE Bilişim