Brezilya Federal Polisi, Yunan bayraklı bir tankerin şirketini, 11 eyalette kıyı şeridinin kirlenmesiyle sonuçlanan bir petrol sızıntısıyla suçladı. Yetkililerin ayrıca tankerin baş makinisti ve kaptanını da suçladığı belirtildi. Duyuruda sanıklardan hiçbirinin adı geçmezken polis, suçlanan şirketin geminin sahibi mi yoksa yöneticisi mi olduğunu açıklamadı.

Maliyet 32,5 milyon dolara ulaştı!

Suçlamalar, Ağustos 2019 ile Mart 2020 arasında Brezilya kıyılarına vuran petrol sızıntısıyla ilgili kapsamlı bir soruşturmanın sonucu niteliğinde. Diğer yandan yetkililer, temizleme operasyonlarının maliyetinin 32,5 milyon dolara ulaştığını belirtti. Rakam minimum olarak açıklanırken toplam hasarın hala hesaplandığı söylendi.

Kuzey Brezilya'da yayılan sızıntı, en az iki tankerin olaydan sorumlu tutulmasına yol açan bir dizi soruşturmayla devam ederken gemi sahipleri, bayrak devleti yetkilileri ve araştırmacılar mevzubahis gemilerin suçlu olmadığını iddia etti. Suçlamaları açıklayan Federal Polis, soruşturmasının çeşitli ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların yardımını içerdiğini söyledi. Beş Yunan bayraklı tanker ile başlayan soruşturmalarda gemi sayısı üçe indirildi. Araştırmacılar Brezilya sahillerini kirleten maddenin özelliklerini ve kimyasal yapısını araştırdırken sızıntı kaynağının boru hatlarından, sondaj platformlarından ve hatta bir gemi enkazı oma olasılığının ihmal edilmediği vurgulandı. Diğer yandan yetkililer uydu görüntüleri ve simülasyonları kullanarak petrol sızıntısının tam olarak meydana geldiği yeri belirlemek için çalışmalar yürüttü.

Yunan bayraklı tankeri suçlamak için yeterli kanıt bulundu!

Son olarak, Interpol'ün desteğini de alan Federal Polis'in, Brezilya kıyılarına ulaşan petrol sızıntısından Yunan bayraklı bir petrol tankerinin sorumlu olduğuna dair yeterli kanıt olduğu sonucuna vardığı belirtildi.

Dava federal mahkemelere taşınırken gemi sahibi şirket hakkında herhangi bir detay açıklanmadı.

Editör: TE Bilişim