Yakın zamanda Hindistan'a uğrak yapmış denizcilerin mürettebat değişikliği için Singapur'a girmeleri yasaklanmıştı. Ayrı bir kararda, BAE'nin Fujairah limanı da Hindistan'dan gelen gemiler için mürettebat değişikliğini yasakladı.

Tüm ülke vatandaşları için geçerli!

Denizcilik acentesi GAC, bir geminin son uğrak limanı Hindistan ise, görevdeki mürettebatın Fujairah'ta karaya çıkmasına izin verilmeyeceğini sözlü olarak beyan etti. Bu kısıtlamanın Hindstan'a uğrak yapmış tüm ülke vatandaşları için geçerli olduğunun altı çizildi.

GAC'ye göre, Endonezya da  son 14 gün içinde Hindistan'a uğrak yapan tüm yabancı uyrukluların ülkeye girişini yasakladı. Güney Kore, yüksek riskli ülkeler listesine Hindistan'ı da ekledi. Kore limanlarına gelen tüm personel için negatif Covid raporu zorunlu tutulmaya başlandı.

Royal Caribbean Hint denizci alımlarını durdurdu!

Hindistan'daki salgın nedeniyle denizci istihdamı da etkilendi. Royal Caribbean International, artan Covid-19 vaka sayıları nedeniyle gemilerine Hindistan'dan gelen mürettebat alımını durdurma kararı aldığını duyurdu

Küresel denizcilik endüstrisindeki iş gücünün yaklaşık yüzde 10'unu sağlayan Hindistan, 24 saat içinde 350.000'den fazla Covid-19 vakasıyla karşılaşarak dünya rekoru kırdı.

Editör: TE Bilişim