Alman FTI Group bünyesindeki FTI Cruises, pandemi nedeniyle operasyonları durduracağını açıklayan dördüncü kruvaziyer hattı oldu.

Tur operatörü, Ağustos 2011'de Berlin isimli 9.500 brüt tonluk yolcu gemisini satın almış ve FTI Cruises markası ile hizmete girmişti. 400'den fazla yolcu kapasiteli küçük fakat lüks yolcu gemisi, öncelikle Almanca konuşan müşterilere pazarlanmıştı. Gemi çoğunlukla Karayipler, Akdeniz ve Avrupa limanlarına uğruyordu.

FTI Group sözcüsüne göre, şirket şu anki mali yıl sonu olan 1 Kasım itibariyle FTI Cruises markasından vazgeçme kararı aldı.

Alman medyasında yer alan raporlar, kruvaziyer hattının kapatılmasının, şirketin işgücünün yüzde 20'si kadarının işten çıkarılacağını ön görüyor.

Büyük kruvaziyer hatları ek sermaye arayışında!

Büyük kruvaziyer hatlarının tümü, pandeminin yarattığı bu zorlu dönemi atlatabilmek için finansal piyasalarda ek sermaye arayışına girdi. Dünyanın en büyük kruvaziyer şirketi Carnival Corporation geçtiğimiz günlerde dokuz gemi sattığını, operasyonlarını ve maliyetleri düşürme çabalarının bir sonucu olarak toplamda 13 geminin filosundan çıkarılacağını açıklamıştı.

Editör: TE Bilişim