Gulf Livestock 1, gemideki 43 kişilik mürettebatı ile 2 Eylül'de Japonya açıklarında bir tayfunla karşılaştığında 5.800 büyükbaş hayvan ile Yeni Zelanda'dan Çin'e gidiyordu.

Japonya Sahil Güvenlik'in yerini tespit edebildiği hayatta kalan iki kişinin anlattıklarına göre; gemi su almaya başladığında şiddetli rüzgar ve dalgalarla mücadele ediyordu. Tayfun sebebiyle oluşan dev dalgalar çarptığında ise alabora oldu.

Üçüncü bir denizci de suda bilinçsiz olarak bulundu ve daha sonra yerel hastanede hayatını kaybetti. Japonya Sahil Güvenliği, gemiden başka bir insan veya enkaz bulamadı. Geçen haftanın sonunda ise özel arama ve kurtarma çalışmalarını durdurduğunu duyurdu. Bölgedeki normal devriyeler sürüyor.

Gulf Livestock 1 ile birlikte kaybolan denizcilerin perişan aileleri, mürettebatı arama kurtarma operasyonlarına devam etmesi için hükümete baskı yapıyor.

Gulf Livestock 1 kaptanının kız kardeşi yayınladığı bir mesajda; “Japonya Sahil Güvenliği'nin normal devriye programlarına devam ettiğini düşünürsek, arama kurtarma için çok çaresiziz. Gemi sahibi Gulf Navigation Holdings'ten arama kurtarmayı yoğunlaştırmaya yardım etmesi için yalvarıyoruz ama herhangi bir yanıt alamadık. Hala kardeşimiz, oğlumuz ve babamız olan 40 kayıp mürettebat var. Onları aramalı ve sağ salim eve getirmeliyiz. Lütfen bize yardım edin!” dedi

Medyada özellikle Yeni Zelanda, Avustralya'da ve ayrıca Filipinler'de aile üyelerini aramanın devam etmesi çağrısında bulunan benzer mesajlar çıktı. Kaptanın kız kardeşi ve Filipinler'deki diğer ailelerden bazıları da dikkatlerini içinde bulundukları kötü duruma dikkat çekmek için sosyal medyada  #Save The Forty girişimini başlattı.

Editör: TE Bilişim