ABD Donanmasına ait USS Hershel "Woody" Williams isimli savaş gemisi, Nijerya ve Ganalı deniz güvenlik unsurlarıyla birlikte Batı Afrika'da deniz güvenliği eğitimlerine katıldı. 

Bölgeye kalıcı olarak atanan ilk savaş gemisi oldu!

Geminin, Gine Körfezi'nde artan korsanlık tehdidinin kontrol altına alınma çabalarının bir parçası olarak, Nijerya ve Gana'ya ait devriye gemileri ve askeri unsurlarla üç günlük bir deniz eğitim tatbikatına katılması planlanıyor. USS Hershel “Woody” Williams ayrıca ABD Afrika Komutanlığı sorumluluk sahasına kalıcı olarak atanan ilk savaş gemisi oldu.

USS Hershel "Woody" Williams'ın Gine Körfezi'ndeki görevi Obangame Express tatbikatına dayanıyor. Hem Gana hem de Nijerya, Mart ayında sona eren ve batı Afrika bölgesinde gerçekleştirilen çok uluslu deniz tatbikatı olan Obangame Express 2021'e katılan 32 ülke arasındaydı. Korsanlığın yanı sıra bölge, Batı Afrika'nın yılda 2 milyar doların üzerinde brüt gelir değerinde yaklaşık 800.000 ton balık kaybettiğini gösteren raporlarla artan yasadışı balıkçılık vakalarına da tanık oluyor.

238 metre uzunluğundaki gemi, denizden kıyıya araç ve ekipman transferi gibi büyük ölçekli lojistik hareketleri gerçekleştirebilen mobil bir deniz platformu olarak hizmet veriyor. Yunanistan'ın Girit adasındaki bir NATO deniz üssünde bulunan geminin, yabancı limanlara bağımlılığı azaltmak üzere tasarlandığı biliniyor.

Editör: TE Bilişim