MSC Grandiosa dün, İtalya’nın Cenova kentinden yelken açarak MSC Cruises filosunun, misafirlerini yeniden ağırlayan ve yeni sağlık ve güvenlik protokolünü uygulayan ilk gemisi oldu.

İlk yolculuğun konukları, kendilerine tahsis edilen zaman dilimlerine göre terminale gelerek, gemiye binişlerinden önce yapılan vücut sıcaklığı kontrolü, sağlık anketi incelemesi ve COVID-19 sürüntü testi gibi evrensel uygulamaları da içeren yeni sağlık ve güvenlik protokolü prosedürlerine göre bir dizi teste tabi tutuldular. Gemiye binmeden evvel tamamlanan testler ile yeni sağlık ve güvenlik prosedürlerine uygun olarak seyahat etmeye uygun olduğu doğrulanan konuklar, bagaj hijyenleri de sağlandıktan sonra gemiye binişlerini gerçekleştirdiler.

Tüm konuklara, gemideyken kabin kapısını açma veya ödeme yapma gibi temassız seçenekler sunan ve yakınlık ve temas takibini kolaylaştırmaya yardımcı olacak ücretsiz bir MSC for Me bilekliği verildi. Ek olarak, son birkaç hafta içinde, tüm mürettebat üyeleri, görevlerine başlamadan önce çeşitli aşamalarda 3 COVID-19 testi uygulanmasını ve bir tecrit süresi içeren benzer şekilde sıkı sağlık tarama önlemlerinden geçti. Her mürettebat üyelerinin daha sonra da düzenli olarak test edileceği ve sağlık durumlarının izlenmeye devam edileceği bilgisi de paylaşıldı.

Editör: TE Bilişim