MSC Cruises: Yolcu rehber eşliğinde limana inecek 

MSC Cruises, gezide bir rehber eşliğinde kıyı gezisi almaları halinde yolcuların limanlarda inmelerine izin verileceğini söyledi. 

Avrupa'da seferlerine bu ayın sonlarında yeniden başlaması planlanan iki MSC Cruises gemisinde yeni Covid-19 dönemi seyir kısıtlaması kullarını açıkladı ve “Yanınızda gezi rehberi olmadan gemiden ayrılmayın” dedi
MSC Cruises seferlere başlayacak olan iki gemisi, MSC Grandiosa ve MSC Magnifica’nın yolcularının düzenlenen gezide bir rehber eşliğinde kıyı gezisinde almaları halinde yolcuların limanlarda inmelerine izin verileceğini söyledi.

msc-grandiosa-ve-msc-magnifica.jpg

Yolcuların liman kentlerini tek başlarına gezmelerine izin verilmeyecek ve aynı kural gemilerdeki mürettebat için de geçerli olacak. Her iki gemi de Akdeniz'de İtalyan limanlarından çıkacak. Çift kişilik olarak 4.842 yolcuyu taşıyan MSC Grandiosa, Cenova'dan Civ'e yedi gecelik seyahatlerle hizmet verecek.

gianni-onorato,-001.jpg

MSC CRUISES CEO'SU ONORATO: LIMAN ZIYARETI KRITIK ÖNEM TAŞıYOR
MSC Cruises CEO'su Gianni Onorato, The Points Guy ve diğer birçok seyahat medya kuruluşuyla bu hafta yaptığı bir konferans görüşmesinde, önlemin, yolcuların ve mürettebatın bir limanı ziyaret ettikten sonra gemilere COVID-19 getirmemesini sağlamak için kritik önem taşıdığını söyledi.

Onorato, "Sadece belirli yerlere gittiklerinden emin olacağız ve sosyal mesafeye uyulmasını, limanlardayken virüse yakalanma riskini azaltmak için her zaman maskelerin takılmasına özen gösterecekler. Yeni kısıtlama ile aynı zamanda gemilerin ziyaret edeceği toplumların da kendilerini güvende hissetmelerini sağlanacak. Ayrıca gemi limanda kaldıkları süre boyunca da korunan sağlıklı insanları alacaklar" dedi.
 

msc-grandiosa-ve-msc-magnifica-001.jpg

MSC Cruises, son aylarda koronavirüs vaka sayılarının önemli ölçüde düştüğü Avrupa'da sınırlı bir şekilde seferlerine devam etmeye başlayan bir avuç kruvaziyer hattından biridir. Şimdilik, geziler yalnızca belirli ülkelerden yerel Avrupalı ​​gezginlere açık olarak planlandı.

Bu arada. Avrupa'daki birkaç küçük kruvaziyer operatörü, karışık sonuçlarla, küçük güzergahlara yolculuğuna yeniden başladı. Geçtiğimiz günlerde, Norveçliler ve diğer Avrupalıları hedef alan gezilerle Norveç'te operasyonlarına yeniden başlayan iki kruvaziyer gemisi COVID korkuları yaşadı.

Yeniden sefere başlayan gemilerden Hurtigruten'in Roald Amundsen'i, hastalıkta büyük bir salgın yaşadı. Gemideki düzinelerce yolcu ve mürettebat COVID-19 için pozitif test yaptı ve birkaçı hastaneye kaldırıldı. Hurtigruten, geminin ve son haftalarda tekrar hizmete sokmaya çalıştığı diğer iki geminin tüm seferlerini iptal etti.

GALAPAGOS SISTEMI
MSC Cruises'ın uygulamayı planladığı, ‘kendi başına tur yapmama’ kısıtlaması, benzeri görülmemiş olmasa da, kruvaziyer dünyasında nispeten nadirdir. Örneğin Galapagos'ta seyreden küçük gemiler, yolcuların yalnızca lisanslı bir rehber eşliğinde bir grupta yaban hayatı izlemek için inmelerine izin veriyor. Kural, Galapagos'taki turizmi denetleyen Ekvador devlet kurumu tarafından zorunlu kılınıyor.

LIMANDA HıZLı COVID-19 TESTI
Tur kısıtlaması, MSC Cruises'ın COVID-19'un yolculuklar sırasında yayılmamasını sağlamak için seferlere devam etmek üzere olan iki gemide uyguladığı birkaç önlemden biridir. MSC Cruises ayrıca yolcuların gemiye bindikleri gün limanda hızlı bir COVID-19 testine ve gemideyken günlük sıcaklık kontrollerine tabi tutulmasını gerektirecek. Kalkışta COVID-19 testi pozitif çıkan veya hastalığın semptomlarını gösteren yolcuların binmesi reddedilecek.

MSC Cruises, ayrılış gününde tüm yolcuları COVID-19 için test etme planlarını duyuran ilk kruvaziyer hattı oldu.

ONORATO, BAZı KıSıTLAMALAR "AĞıR"
İki MSC Cruises gemisi de düzenli olarak iyileştirilmiş temizliğe tabi tutulacak ve gemi güvertesi yerlerindeki kapasite limitleri sosyal mesafeye izin verecek şekilde azaltılacak. Yolculardan asansörlerde ve sosyal mesafenin mümkün olmadığı diğer araç içi yerlerde maske takmaları istenecektir.
Onorato, bazı kısıtlamaların "ağır" olduğunu kabul etti. Ancak hattın operasyonlara devam etmesi için gerekli olduğunu söyledi.
MSC Cruises'ın yolcuların bağımsız turlar için gemilerden inmelerine izin vermeyeceği göz önüne alındığında, Onorato, şirketin yeni seferleri ücretine bir dizi resmi MSC Cruises kıyı gezisi dahil edeceğini söyledi. Dahil edilen gezi sayısı, bir yolcunun rezerve ettiği konaklama düzeyine bağlı olacak. Onorato, yolcuların daha düşük bir ücret karşılığında ek geziler de satın alabileceklerini önerdi.

Kaynak: TürkiyeTurizm

Editör: TE Bilişim