‘’500 gemi gelse, 4 bin yolcudan 2 milyon turist eder’’

Yapımı devam eden İstanbul Karaköy’deki Galataport projesini ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, proje tamamlandığında gemilerle limana 2 milyon turist gelebileceğini söyledi.

''REZERVASYONLAR ŞİMDİDEN ARTMAYA BAŞLADI''

Galataport’un Türkiye’nin en büyük kruvaziyer limanlarından biri olacağını belirten Bakan Ersoy, yapımı devam eden projenin 2020 yılında açılacağını ifade etti. Limana aynı anda 3 büyük geminin yanaşabileceğini kaydeden Ersoy, ileriye dönük kruvaziyer rezervasyonlarının şimdiden artış göstermeye başladığını kaydetti.

''HEDEF TURİST BAŞINA GECELİK GELİRİ ARTTIRMAK''

Kruvaziyer rezervasyonlarının diğer tatil türlerine göre çok daha erken yapıldığını belirten Ersoy, Galataport’un kruvaziyer limanından öte tam bir turizm kompleksi olduğunu söyledi. Ersoy, ‘’Hedefimiz turist başına elde ettiğimiz gecelik geliri ve turistin konaklama dışı harcamasını arttırmak. Galataport bu bakımdan da faydalı bir proje. Turistlerin keyifle harcama yapabileceği ortamlar projede yaratılmış.’’ dedi.

''ORTALAMA 4 BİN YOLCULU 500 GEMİ GELİRSE...''

Kriz öncesi İstanbul’a 360 geminin yanaştığını kaydeden Ersoy, ‘’Bu kapasite şu anda 500’e kadar çıkıyor. Ortalama 4 bin yolcudan 500 gemi geldiğini hesapladığımızda 2 milyon turist yapar. Bizim hedefimiz bir milyondu. Tabii siz o 2 milyon yolcuyu sadece 2 milyon olarak görmeyin. 2 milyon kişi her yıl 2 milyon kişiyi daha reklam ve konaklama için size getirecektir. Bir de bu 2 milyonun yanında en az 500 bin personel var. Personeli biz turist olarak görmüyoruz ama onlar da çok ciddi harcaması olan bir kitledir

Editör: TE Bilişim