Danimarkalı Molslinjen A/S için Cemre Tersanesinde için inşasına başlanan iki yolcu gemisinden ilki olan NERTHUS FYNSHAV denize indirildi. 

Geminin kız kardeşi NERTHUS TYRFING’in de yakın zamanda suyla buluşması planlanıyor. Her iki çevre dostu feribot da Bøjden-Fynshav ve Ballen-Kalundborg rotalarında hizmet verecek.

Nerthus Fynshav

OSK-ShipTech A/S tarafından tasarlanan çift uçlu feribotlar, sıfır emisyon hedefiyle yüzde 100 batarya gücüyle çalışacaklar. 116,8 metre uzunluğa ve 18,2 metre genişliğe sahip feribotlar, İskandinav konaklama standartlarına uygun olarak, uçakta yüksek yolcu konforuyla için tasarlandı.

Haliç Tersanesi 4. Kez Bir Mega Yatı ağırlıyor! Haliç Tersanesi 4. Kez Bir Mega Yatı ağırlıyor!

Molslinjen CEO’su Carsten Jensen, Cemre Tersanesi ile imzaladıkları sözleşmeden çok memnun olduklarını belirerek, “Cemre Tersanesi yüksek kalite seviyesi ve elektrikli çift uçlu feribot inşa etme konusundaki kapsamlı deneyimi nedeniyle seçildi. Bu anlaşma ile Danimarka iç hat feribot seferlerinin yeşile dönüştürülmesi için çok büyük bir adım. Bu tasarım, Molslinjen A/S ve OSK-ShipTech A/S arasındaki uzun ve güçlü bir ortaklığın sonucu” dedi.

Nerthus Fynshav Suyla Buluştu

Cemre Tersanesi İş Geliştirme Sorumlusu Yasemin Bilgehan Polat ise, “Bu sözleşmelerin Molslinjen A/S ve OSK-ShipTech A/S ile uzun ve başarılı ortaklık için sağlam bir adım olacağına inanıyoruz. Bu gemilerin zorlu ancak kritik derecede gerekli teknolojik gelişimi, Cemre’nin dinamizmine ve yeşil gündemine mükemmel bir şekilde uyuyor” diye konuşmuştu.

Editör: Nermin İstikbal