Avustralya'nın federal yetkilileri, müfettişlerin bu yılın başlarında bir ro/ro gemisinde bulduğu 120 kilo ham MDMA (Ecstasy) ithalatçılarının izini sürmek için halktan yardım istiyor. 

Şubat ortasında, Avustralya Gümrük memurları, Avrupa'dan Batı Avustralya'ya gelen bir ro/ro'da arama yaptı. Gemide 105 yeni Peugot ticari minibüsü vardı ve bir uyuşturucu köpeği altı aracın sürgülü kapı panellerinde gizlenmiş uyuşturucu buldu. ABF, sevkiyatın değerini yaklaşık 4,3 milyon ABD Doları veya kilo başına kabaca 36.000 ABD Doları olarak tahmin etti.

Kdz.Ereğli’de denize giren 7 yaşındaki çocuk boğuldu Kdz.Ereğli’de denize giren 7 yaşındaki çocuk boğuldu

Hatch, ithalatçıların kimliğine ilişkin her türlü bilgi için kamuoyuna başvurdu. 

2019 itibarıyla Avustralya, dünyada (kişi başına) en yüksek MDMA kullanım oranına sahip ikinci ülkedir. Avustralya, talebin güçlü olması ve tüketicilerin yasadışı uyuşturucular, özellikle de kokain için yüksek fiyatlar ödemeye istekli olması nedeniyle, suç kaçakçılığı örgütleri için önemli bir hedef pazard. Geçen yıl ulusal bir anket, Avustralya Sağlık ve Sağlıklı Yaşam Enstitüsü'ne göre Avustralyalıların yüzde beşinin 2022-23 döneminde en az bir kez kokain kullandığını ve yaklaşık yüzde 13'ünün yaşamlarında en az bir kez kokain kullandığını söylediğini ortaya çıkardı. 

Editör: Nermin İstikbal