Fincantieri'nin ABD'deki yan kuruluşu Fincantieri Marinette Marine, ABD Savunma Bakanlığı'nın beşinci ve altıncı Constellation sınıfı fırkateynler için opsiyonu kullandığının kendisine bildirildiğini doğruladı. Pentagon, 23 Mayıs itibarıyla sözleşmeleri FFG 66 ve FFG 67 için 1.044 milyar dolar değerinde sabit fiyatlı teşvik sözleşmesi olarak listeledi ve bunların Nisan 2030'a kadar beklendiğini söyledi.

Gemiler 496 feet (151 metre) uzunluğa sahip olacak ve hafif gemi deplasmanı 6.000 tonun biraz üzerinde olacak. Gaz türbini ve 48.000 bg'den fazla güç sağlayan elektrikli tahrik motorlarından oluşan bir tesise sahip olacaklar. Gemiler, 24'ü zabit olmak üzere toplam 200 kişi için tasarlandı. Donanma, hava savaşı, denizaltı karşıtı savaş, yüzey savaşı ve elektromanyetik manevra savaşı yürütmeye yönelik çok görevli bir yeteneğin altını çiziyor. Bu yetenekler arasında Kurumsal Hava Gözetleme Radarı (EASR), Baseline Ten (BL10) Aegis Savaş Sistemi ve Mk 41 Dikey Fırlatma Sistemi yer alıyor.

Akaryakıt Gemisi (AGEM) Tedariki Sözleşmesi kapsamındaki son gemi olan Y163, denizle buluştu. Akaryakıt Gemisi (AGEM) Tedariki Sözleşmesi kapsamındaki son gemi olan Y163, denizle buluştu.

Gemilerden ilki olan USS Constellation (FFG 62) için omurga döşeme töreni 12 Nisan'da Wisconsin'deki tersanede gerçekleştirildi. Ancak Donanma, gemilerin programın gerisinde olduğunu ve tasarım unsurlarının henüz tamamlanmadığını belirtti. 

Editör: Nermin İstikbal