Yunanistan, Kıbrıs ve Malta'nın denizcilik endüstrisi, Rus petrolünün dünya çapında taşınmasında kilit bir rol oynamaktadır.

Avrupa Birliği, Rus petrolünün deniz ticaretine yönelik bir fiyat tavanı da dahil olmak üzere Rusya'ya karşı yeni yaptırımları onayladı.

Dört Ukrayna bölgesinin yasadışı ilhakına doğrudan yanıt 

Çarşamba sabahı AB büyükelçileri tarafından onaylanan son yaptırımlar, yeni ihracat ve ithalat yasağının yanı sıra AB vatandaşlarının Rusya'nın devlete ait şirketlerinin yönetim kurullarında oturmasını engelleyecek yepyeni bir hüküm getiriyor.

Ukrayna'nın toprak egemenliğini baltalamakla suçlanan yeni kişi ve kuruluşlar, kapsamlı kara listeye ekleniyor.

Fosil yakıtlar Rusya'nın ana gelir kaynağı ve ülkenin federal bütçesinin %45'ini oluşturuyor.

Rusya merkez bankasına göre, 2021'de Rus ham petrolünün satışı 110,2 milyar doları bulurken, dizel ve benzin gibi rafine edilmiş petrol ürünleri 68,7 milyar dolar getirdi.

Batılı ülkeler, maliyetli Ukrayna işgaline yönlendirilmekten korktukları bu devasa gelirleri kesmek istiyor.

Petrol fiyatlarının tavanı, prensipte Eylül ayı başlarında G7 tarafından kabul edildi ve etkin ve uygulanabilir hale getirilmesi için AB hukukuna aktarılması gerekiyor.

G7, sigorta ve nakliye şirketlerinin, üzerinde anlaşılan sınırı aşan bir fiyata petrol satan Rus şirketlerine hizmet vermesini yasaklamayı amaçlıyor.

Ticari petrol tankerleri, gecikmeler, malzeme hasarı, hırsızlık ve hatta savaş gibi kontrolleri dışındaki olayların maliyetlerini karşılamak için sigortaya ihtiyaç duyar.

AB ve İngiltere merkezli sigorta şirketleri bu hizmet pazarında hakim bir konuma sahipler ve bu da Rus gemilerinin başka yerlerde sigorta bulmasını zorlaştırıyor.

Yunanistan, Kıbrıs ve Malta'nın denizcilik endüstrisi de Rus petrolünün dünya çapında taşınmasında kilit bir rol oynamaktadır.

AB büyükelçileri arasındaki tartışmalar, iş fırsatlarının Liberya, Panama veya Marshall Adaları gibi ülkeler tarafından ele geçirileceğinden korkan bu üç kıyı devletinin endişelerini ele almaya odaklandı.

Petrol kapağının sınır ötesi bir boyutu olması amaçlanıyor çünkü bir kez uygulandığında AB ve G7 sınırlarının ötesindeki uluslararası ticareti etkileyecek.

Rusya, günde 7 ila 8 milyon varil ile dünyanın en büyük petrol ihracatçısı ve bunun %60'ı Avrupa'ya gidiyordu. AB, kademeli bir ambargo altında Rus petrolünün ithalatını aşamalı olarak durduruyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen geçen hafta teklifi açıklarken, "Bu petrol tavanı, Rusya'nın gelirlerini azaltmaya ve küresel enerji piyasalarını istikrarlı tutmaya yardımcı olacak." Dedi.


AB yaptırımlarının yeni paketi, petrol kapağını desteklemek için basitçe "yasal temeli" sağlıyor.

Çığır açan girişim şimdi, tavan fiyat aralığının ve diğer pratik detayların tanımlanmasının gerekeceği G7'nin masasına geri dönecek.

G7 dışındaki kaç ülkenin, pratikte bir kartelin kurulması anlamına gelen denenmemiş plana katılmaya istekli olacağı hala belirsiz.

Hindistan ve Çin son aylarda Moskova'nın belirgin bir indirimle sattığı Rus petrolünün alımlarını artırdı. Bir varil Brent ve Ural ham petrolü arasındaki mevcut fark 23 dolar.

Petrol kapağının yanı sıra, işgalin Şubat ayında başlamasından bu yana sekizincisi olan yeni yaptırımlar, çelik, odun hamuru, kağıt, makine, kimyasallar, plastik ve benzeri gibi bazı Rus ürünlerini AB pazarının dışında tutmak için daha katı ithalat yasakları getiriyor. sigara.

Komisyonun tahminlerine göre bu, Kremlin'i 7 milyar Euro'luk gelirden mahrum bırakacak.

Özellikle Rus ordusunda kullanılan temel teknolojiler olmak üzere AB yapımı malların ihracatı, bilişim, mühendislik ve hukuk hizmetleriyle birlikte yasaklanacak.

Yasaklanan ürün ve hizmetlerin tam listesi henüz kamuya açıklanmadı.

Yaptırımlar, AB'nin resmi gazetesinde yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Editör: Fulya Tekin