Kiralama faaliyetlerinin iklim uyumunu değerlendirmek ve açıklamak için küresel bir çerçeve olan Sea Cargo Charter, gemi sahiplerini içeren raporlama çerçevesini revize edecek. Gidişatını Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) Temmuz ayında kabul edilen revize edilmiş sera gazı stratejisiyle uyumlu hale getirecek ve mevcut kapsamını genişletecek. .

Sahil Güvenlik gemi ve botları 23 Nisan'da halk ziyaretine açılıyor Sahil Güvenlik gemi ve botları 23 Nisan'da halk ziyaretine açılıyor

Yıllık olarak deniz yoluyla taşınan toplam dökme yüklerin %17'sinden fazlasını temsil eden 37 imza sahibi ile Trafigura'dan Rasmus Bach Nielsen başkanlığındaki "çerçeve", IMO'nun denizcilik sektöründe yaklaşık 2050 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşma yönündeki en son hedefine uygun olacak.

Sea Cargo Charter, bu hareketin gemi kiralayanları ve gemi sahiplerini geçiş süreci boyunca destekleme taahhüdünün altını çizdiğini, emisyon azaltımına yönelik en iyi uygulamalar ve fırsatlar hakkında veriye dayalı içgörüler sunduğunu belirterek, imzacıların geçmişteki çabaları temel alarak yeni bir emisyon azaltımının gerekliliğini değerlendirmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi. 1,5°C geleceğiyle tutarlı iklim uyumluluğu raporlaması için ek yörünge.

Ekim ayında, küresel bir yeşil gemi finansman yapısı olan Poseidon İlkeleri'ni imzalayan bankalar da raporlarını Temmuz ayında MEPC80'de kabul edilen yeni iklim hedefleriyle uyumlu hale getirme kararlarını açıkladılar.

Deniz Kargo Tüzüğü, gidişatı düzenlemenin yanı sıra, mevcut üyelik kapsamını armatörleri de kapsayacak şekilde genişletmeye hazırlanıyor Amaç, gemi sahiplerine faaliyetleriyle ilgili emisyon verilerini raporlamak ve yayınlamak için sağlam ve standartlaştırılmış bir metodolojik  yapı sağlayarak emisyonları azaltmak nihai hedefiyle, denizcilik ekosistemi genelinde emisyonlara ilişkin şeffaflığı artırmak.

Deniz Kargo Charter başkanı ve emtia devi Trafigura'nın yakıt karbonsuzlaştırma başkanı Rasmus Bach Nielsen.“Deniz Kargo Tüzüğü, gemicilik emisyon raporlamasını yeni IMO hedefiyle uyumlu hale getiriyor ve kapsamını genişleterek, tüm armatörlerin isterlerse aynı yapı altında raporlama yapmalarına olanak tanıyor; bu da Tüzüğün denizcilik endüstrisinde şeffaflığı ve sürdürülebilirliği teşvik etme konusundaki proaktif duruşunu daha da ortaya koyuyor.” dedi

Cargill Okyanus Taşımacılığı küresel operasyonlar ve tedarik zinciri direktörü Eman Abdalla, "IMO'nun revize edilmiş sera gazı stratejisinin benimsenmesi ve kapıların gemi sahiplerine açılması, Deniz Kargo Tüzüğü için iki kritik kilometre taşıdır çünkü bu, sektörde ilgi kazanmayı hızlandıracaktır" dedi ve sözlerie şunları ekledi: : "Erişilebilirliği artırarak, veri kalitesini iyileştirerek ve gemi kiralayanlar ile gemi sahipleri arasındaki işbirliğini teşvik ederek, emisyonların izlenmesine yönelik standartların zorlanması ve bilinçli karar almayı kolaylaştırmanın zincirleme bir etki yaratmasını bekliyoruz."

Editör: Nermin İstikbal