Kılavuzluk Teşkilatı Açıklama Yaptı

Yelkenkaya önlerinde meydana gelen deniz kazası ile ilgili olarak İzmit Limanı bölgesi yetkili kılavuzluk teşkilatı bir açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde:

“Zinnet Mete” ve “Turgut Kocabaş” gemilerinin 04/09/2007 tarihinde çatışması hakkında çeşitli basın kuruluşlarınca yapılan haberlerde çatışmanın kılavuz kaptan değişimi esnasında olduğu bilgisi verilerek sanki çatışmanın sebebi kılavuz kaptan değişimiymiş gibi gösterilmiştir ; oysa bu bilgi tamamıyla yanlış olup , olay aşağıda belirtildiği üzere gelişmiştir.

“Zinnet Mete” gemisi 4 Eylül 2007 tarihinde yanaşık bulunduğu Çolakoğlu 2 numaralı rıhtımdan kaldırılmış ve kılavuz kaptan ile İzmit liman sınırına kadar kılavuzlanmıştır. Kılavuz kaptan saat 21.40’da Yelken Kaya Feneri açıklarında normal olarak gemiden inmiştir. “Zinnet Mete” gemisi liman sınırları dışına çıktıktan sonra, kılavuz kaptan almak üzere İzmit liman sınırlarına yaklaşmakta olan “Turgut Kocabaş” adlı gemi ile çatışmış ve bu çatışma sırasında “Turgut Kocabaş” gemisi batmıştır. Adı geçen çatışma, İzmit liman sınırları dışında ve dolayısıyla kılavuzluk alanının da dışında vuku bulmuştur. Kazadan sonra kılavuz kaptan ve pilot motorumuz olay yerine giderek denize düşmüş olan “Turgut Kocabaş” gemisi personelini toplamış ve personelin hastaneye sevkini sağlamıştır. Durum kamuoyunun bilgisine sunulur.

Saygılarımızla,

İzmit Limanı Yetkili Kılavuzluk ve Römorkaj Teşkilatı

İrtibat   :

Kapt.Kazım Bakan

Tel:+90 212 311 18 00

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim