NYK ve Stolt Tankers girişimi altı kimyasal tanker siparişi verdi

Japon hattı Nippon Yusen Kaisha (NYK) ile kimyasal tanker devi Stolt-Nielsen arasındaki ortak girişim olan NYK Stolt Tankers, Çin'deki Nantong Xiangyu Tersanesi'ne altı adet 38.000 dwt paslanmaz çelik gemi sipariş etti

YSA Design, katamaran gövdedli yelkenli yolcu gemisi tasarladı YSA Design, katamaran gövdedli yelkenli yolcu gemisi tasarladı

Oslo'da listelenen Stolt-Nielsen'in Hollanda merkezli bir bölümü olan Stolt Tankers ve Tokyo merkezli NYK, gemilerin 2026 sonu ile 2029 arasında teslim edilmesini sağlayacak.

2026'dan itibaren kullanımdan kaldırılacak olan gemilerin yerini alacak yeni inşa edilen kimyasal tankerler, Stolt Tankerleri'nin geçen yıl Wuhu Tersanesi'ne sipariş ettiği altılının kardeş gemileri. Gemiler 30 kargo tankına, çok çeşitli enerji tasarrufu cihazlarına, kıyı güç bağlantısına sahip olacak ve ayrıca batarya ve metanol tahriki için de donatılabilecek.

Stolt-Nielsen CEO'su Udo Lange, "Bu sipariş, sermaye açısından verimli bir şekilde ikinci el pazarında bulunamayan yeni binaları ekleyerek 38.000 dwt tonluk çekirdek filomuzun ölçeğini korumaya yönelik stratejimizi yansıtıyor" dedi.

Editör: Fulya Tekin