Yunan araç carrier owner ve  operatoü Neptune Lines, Çin'deki Fujian Mawei tersanesindeki yeni inşa serisine daha fazla gemi ekledi.

Craig Jasienski liderliğindeki firma, geçen yılın Eylül ayında Genesis Projesi kapsamında ilk iki ünite için imza attıktan sonra 2027'de teslimat için başka bir çift LNG çift yakıtlı 4.200 ceu gemisi için sözleşme imzaladı.

En son yeni inşaların maliyeti açıklanmadı ancak 2026'da teslim edilecek ilk ikilinin her biri 75 milyon dolardı.

Gemiler Neptune Lines ve Deltamarin tarafından tasarlandı. Yakıt olarak LNG veya VLSFO kullanmanın yanı sıra üniteler, enerji depolama sistemi, kıyı elektriği ve güneş enerjisi sistemine hazır olma gibi çevresel ayak izini en aza indirecek çeşitli özelliklere sahip olacak.

Neptune, yeni gemi serisinin şirketin önümüzdeki on yılda filosunu tamamlama, mevcut çekirdek filo gemilerinin kargo kapasitesini %36 artırma ve küresel hedeflerin oldukça ilerisinde kalmak için emisyonları azaltma stratejisini yansıttığını söyledi.

Okulda öğrenciler çelik ve fiber tekne üretiyor Okulda öğrenciler çelik ve fiber tekne üretiyor

1975 yılında kurulan Neptune Lines, Yunan Armatörler Birliği (UGS) başkanı Melina Travlos tarafından yönetilmekte. Şirket şu anda 1.500 ile 6.500 ceu arasında değişen 21 araç taşıyıcıdan oluşan bir filoya sahip.

Editör: Nermin İstikbal